Είναι από αυτές τις ερωτήσεις που σου έρχονται στο μυαλό ξαφνικά -συνήθως όταν πλήττεις- και θες να μάθεις όσο τίποτα άλλο αν υπάρχει εξήγηση. Βασικά όλα έχουν μια εξήγηση. Ακόμα και το ότι ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή είναι είτε βροχερός, είτε μουντός. Δεδομένο.

Δύο εκδοχές υπερισχύουν. Η πρώτη αυτή που αναφέρεται φυσικά στο Θείο Δράμα και η δεύτερη στην απλή σύμπτωση των καιρικών φαινομένων. Η επιστήμη στηρίζει την δεύτερη εκδοχή, σε αντίθεση φυσικά με τον Χριστιανισμό.

Ας το αναλύσουμε λίγο όμως!

Το Πάσχα δεν έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία αφού είναι κινητή εορτή. Συνήθως γίνεται αρχές ή τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με τα τότε  δημοσιεύματα, η συσχέτιση των Σεληνιακών φάσεων με τον καιρό έχει μια μικρή ιστορία. Οι μελέτες μετεωρολόγων έχουν δείξει ότι οι βροχοπτώσεις συμπίπτουν με την πρώτη και τρίτη βδομάδα του κύκλου της Σελήνης και ιδιαίτερα από το διάστημα από 3 εώς 5 ημέρες μετά την Νέα Σελήνη.

Επειδή μπορεί να σου προέκυψε ένα ερωτηματικό, θα στο εξηγήσω απλά. Η Μεγάλη εβδομάδα πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για βροχή είναι υψηλές.

Οι απόψεις βέβαια δεν θα σταματήσουν να διίστανται…