Οι γιορτές πέρασαν ανεπιστρεπτί και αν εξαιρέσετε το Πάσχα που μας βάζει πάντα σε πειρασμό, το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο κι εμείς όχι μόνο δεν έχουμε αγγίξει το στόχο, αλλά αντίθετα απομακρυνθήκαμε αρκετά. Μην το βάλετε κάτω, αντίθετα ξεκινήστε από αύριο την αποτοξίνωσή σας μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού σας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σας στην ποιότητα και εκτελώντας πολλά μικρά γεύματα.

Οι παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας έχοντας στο μυαλό σας μικρά χρήσιμα τρικ.

  • Πιείτε πολλούς φυσικούς χυμούς. Το αλκοόλ σας αφυδάτωσε και μία φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα με καρότο και τζίντζερ ή ακόμα καλύτερα ένας χυμός από aloe vera θα σας ανεβάσουν αμέσως τη διάθεση.
  • Αντικαταστήστε την πρωτεΐνη που προσλαμβάνει ο οργανισμός σας από το κρέας με ένα βραστό αυγό τη μέρα ή τυρί cottage flair με χαμηλά λιπαρά. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι με ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας σας φτιάχνοντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
  • Τρέξτε. Μπορεί να κρυώνετε και να αισθάνεστε αδύναμοι μετά τις κραιπάλες των γιορτών όμως το σώμα σας χρειάζεται έντονη άσκηση. Ξεκινήστε με σύντομα σπριντ, τρέξτε για 30’’ πολύ γρήγορα και ξεκουραστείτε για άλλα 30’’. Επαναλάβετε. Τις επόμενες εβδομάδες αυξήστε το χρόνο και τα χιλιόμετρα μειώνοντας την ένταση.
  • Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με stevia. Αποφεύγετε να ανεβάσετε τα επίπεδα ινσουλίνης, προσλαμβάνετε ένα γλυκαντικό ενώ οι θερμίδες είναι οι μισές από της κανονικής ζάχαρης.
  • Κάντε ένα peeling με καφεΐνη. Χρησιμοποιήστε κόκκους καφέ και αφού ξεπλύνετε το πρόσωπό σας κάντε ένα απαλό μασάζ. Το δέρμα σας θα αναζωογονηθεί και θα λάμψει αμέσως.
  • Κοιμηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός επιδιορθώνει τις ζημιές του και ξεκουράζεται. Δώστε του αυτή τη δυνατότητα γιατί το χρειάζεστε πραγματικά.