Από τότε που παρευρέθηκα στην παρουσίαση της χειμερινής κολεξιόν των Marks & Spencer έβαλα στο μάτι αυτό το υπέροχο κόκκινο δαντελένιο φόρεμα της συλλογής Femme Fatale και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα «κάθεται» πάνω μου όπως στο μοντέλο της φωτογραφίας.

Per Una Speziale Φόρεμα 149,95

Per Una Speziale Φόρεμα 149,95

Έτσι, αποφάσισα να αναζητήσω tips που θα με βοηθήσουν να αποκτήσω επίπεδη κοιλιά τα οποία μπορώ να εφαρμόζω όλο το χρόνο ανεξάρτητα αν επίκεινται γιορτές ή διακοπές, τα οποία μοιράζομαι μαζί σας:

Πρέπει να καταναλώνουμε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη μεταξύ 3 και 4 μ.μ. Ένα μικρό κομμάτι τυρί, λίγα αμύγδαλα ή ένα μήλο αποτελούν ιδανικές επιλογές.

Γιατί πρέπει να το κάνουμε: Ενσωματώνοντας τη συγκεκριμένη συνήθεια στο καθημερινό διαιτολόγιο μας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βελτιώνουμε τη λειτουργία του μεταβολισμού και εξισορροπούμε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αν το σάκχαρο μείνει σε χαμηλά επίπεδα, το ίδιο συμβαίνει και για την ινσουλίνη και έτσι όχι μόνο προλαμβάνεται η αποθήκευση λίπους αλλά προλαβαίνουμε και τις υπερφαγίες στις οποίες οδηγούμαστε όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό που κατεβάζει απότομα αυτά τα σάκχαρα, δημιουργώντας το αίσθημα της πείνας ή αλλιώς αυτό που μας κάνει να «ισιώνουμε την τούρτα» 10 φορές!

Ο καφές σκέτος!

Ναι, ο καθημερινός καφές με τις 2-3 κουταλιές ζάχαρη παίζει τεράστιο ρόλο στη διάμετρο της μέσης μας. Ο περιορισμός και ακόμα καλύτερα η εξαφάνιση της ζάχαρης από το καθημερινό διαιτολόγιο όχι μόνο διατηρεί την ινσουλίνη σε χαμηλά επίπεδα αλλά αυξάνει τα επίπεδα μιας άλλης ορμόνης που είναι πολύ σημαντική για το αδυνάτισμα, της γλυκαγόνης. Η γλυκαγόνη είναι μια ορμόνη που παράγει το πάγκρεας που ο Jorge Cruise, συγγραφέας του βιβλίου The Belly Fat Cure έχει παρομοιάσει με τον Mr. Pac-Man που κινείται στην περιοχή της κοιλιάς και τρώει το λίπος, μετατρέποντας το σε ενέργεια. Και σε περίπτωση που δεν είσαι φανατική του κλασσικού video game, η επιστημονική εξήγηση είναι πως όταν η γλυκαγόνη είναι σωστά ρυθμισμένη επιτυγχάνεται καύση λίπους και παράλληλα διασπώνται οι πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να προστατεύεται ο μυικός ιστός και να αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός.sugar-coffee

Μασάμε καλά το φαγητό μας

Η προτροπή της γιαγιάς να μασάμε καλά το φαγητό μας που οφειλόταν περισσότερο σε υπερπροστασία παρά σε γνώσεις διαιτολογίας, αποτελούσε παρόλα αυτά μια πολύ σωστή διατροφική συμβουλή γιατί όσο πιο αργά μασάμε την τροφή τόσο πιο σωστά γίνεται η διαδικασία της πέψης και έτσι περιορίζεται ο τυμπανισμός.

Και τέλος, δεν ξεχνάμε τα ροκανίσματα!

Το μίνιμουμ για να πετύχουμε το στόχο της επίπεδης κοιλιάς είναι να αφιερώνουμε 15 λεπτά στην εκγύμναση των κοιλιακών μυών για 3 φορές την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και η πιο πολυάσχολη γυναίκα μπορεί να εντάξει ένα τέτοιο ασκησιολόγιο στην καθημερινότητα της. Μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις που μας πρότεινε ο γυμναστής μας Δημήτρης Χάλαρης, κάνοντας κλικ εδώ.abdominal-exercise

Έτοιμες; Τα Χριστούγεννα είναι 50 μέρες μακριά…