Η Διατροφολόγος Ρένα Διπλάρη μας λύνει τις απορίες γύρω από την αγαπημένη bitter σοκολάτα:

“Η πικρή σοκολάτα μας προσφέρει τόνωση και ευχαρίστηση. Εκτός αυτών ,όμως έχει και θετική επίδραση στην υγεία μας. Τα φλαβονοειδή και το μαγνήσιο που περιέχει έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν πολύ στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενισχύουν τα τοιχώματα των αγγείων και βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια τροφή με υψηλή θερμιδική αξία και ότι μπορεί να δημιουργήσει και εθισμό λόγω της θεοβρωμίνης που περιέχει. Καλό είναι να μην καταναλώνουμε πάνω από 30γρ. πικρής σοκολάτας (πάνω από 65% κακάο ) και όχι πολύ συχνά. Επίσης αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι η σοκολάτα να περιέχει κακαόμαζα και όχι βούτυρο κακάο.”

Αν τηρήσουμε τις παραπάνω οδηγίες μπορούμε να απολαύσουμε την πικρή σοκολάτα δίχως ενοχές!

Χρήσιμα tips μπορείτε να βρείτε και στο  Facebook Page της Διατροφολόγου Ρένας Διπλάρη