Κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα άστρα, τη μοίρα, σε μια μια θεϊκή παρέμβαση, σε ένα γύρισμα της τύχης.

Άλλοι πάλι εξαιτίας έλλειψης καρτερικότητας, είτε λόγω προνοητικότητας, ξέρουν πως το σοφό απόφθεγμα “συν Αθηνά και χείρα κίνει” πάντα επιβεβαιώνεται, γι’αυτό, παρόλο που δεν χάνουν την ελπίδα τους, βασίζονται περισσότερο στη μέθοδο για να κατακτήσουν τους στόχους τους και να είναι ευτυχισμένοι.

Να τι μπορούμε να μάθουμε από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρακτικά την ευτυχία και την επιτυχία:

Ξέρουν πως να χειριστούν μια διαφωνία

Δεν βρίσκουν λόγο να συνεχίσουν μια διαφωνία όταν ο συνομιλητής έχει πάρει ρόλο αντιπάλου και τα επιχειρήματα του εξαντλούνται σε φωνές και προσωπικές επιθέσεις. Αντίθετα, όσο η διαφωνία διατηρείται σε ήρεμους τόνους ,απευθύνουν ερωτήσεις στο συνομιλητή πάνω στα σημεία όπου μπορεί να υπάρξει συμφωνία, κάνοντας τον εντέλει να συνειδητοποιήσει πως η αρμονία δεν είναι ένας τόσο δύσκολος στόχος.

Δίνουν σημασία στη γλώσσα του σώματος

Γνωρίζουν πως συχνά η μάχη κερδίζεται από τις πρώτες εντυπώσεις, οπότε ισιώνουν την πλάτη τους, τραβούν πίσω τους ώμους τους, δε σταυρώνουν τα χέρια μπροστά στο στήθος, χαμογελούν και ξεκινούν να αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους.

Κάνουν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorcey, είχαν ένα κοινό συνήθειο από τα νιάτα τους: πάντα έκαναν το πλάνο της επόμενης μέρας. Με αυτόν τον τρόπο γνώριζαν εκ των προτέρων ποιες απαιτήσεις τους περίμεναν, κι αυτό τους επέτρεπε να κάνουν προνοητικές κινήσεις όπως να ρυθμίσουν νωρίτερα το ξυπνητήρι αν χρειαζόταν, περιορίζοντας παράλληλα τον παράγοντα στρες.

Εστιάζουν σε αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει

Στην πορεία της κατάκτησης ενός στόχου, συνήθως συναντάμε πολλές “σειρήνες” που θα μας δελεάσουν και θα μας ενθουσιάσουν. Κι όμως, οι καταξιωμένοι άνθρωποι αρνούνται να ενδώσουν στις εντυπωσιακές προοπτικές που παρουσιάζονται στο δρόμο τους (που συχνά αποδεικνύονται αντί για θησαυρός, άνθρακας) και μένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περισσότερη υπομονή και λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα.

Ξεκινούν τη μέρα τους κάνοντας το πιο δύσκολο task ή τη χειρότερη αγγαρεία

Η αναβλητικότητα οδηγεί το άτομο να ενεργεί “τσαπατσούλικα” αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, με συνέπεια να υποφέρει από στρες. Αν όμως όλοι ξεκινούσαμε τη μέρα μας με την πιο απαιτητική κι ανεπιθύμητη εργασία τότε μετά την ολοκλήρωση της, το υπόλοιπο της μέρας θα κυλούσε πολύ πιο ήρεμα και παραγωγικά.

Μικρά life tips, που κάνουν τεράστια διαφορά στην ποιότητα ζωής μας!