Η Αμερική είναι γνωστό πως θεωρείται η χώρα της αφθονίας, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στο σωματικό βάρος των κατοίκων της, ένα θέμα που έχει αποτελέσει πολύ συχνά θέμα συζήτησης. Και η οποία προφανώς θα συνεχιστεί μετά τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας.
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών λοιπόν έκανε την πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα αποκάλυψη πως η σύγχρονη Αμερικανίδα ζυγίζει όσο ζύγιζε ο μέσος Αμερικανός άντρας την δεκαετία του 1960. Κάτι που ουσιαστικά αποδεικνύει πως και τα δύο φύλα έχουν πάρει πάρα πολλά κιλά τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως δείχνει το παρακάτω σχεδιάγραμμα το βάρος της Αμερικανίδας είναι σήμερα περίπου 75.3 κιλά, ελάχιστα κάτω από τα 75.4 που ήταν ο μέσος Αμερικανός την δεκαετία του ’60. Σήμερα ο άντρας έχει φτάσει να ζυγίζει 88.6 κιλά, ένα νούμερο που το λιγότερο τρομάζει εάν σκεφτεί κανείς πάνω από το 50% των Αμερικανών φτάνουν ή ξεπερνούν αυτά τα κιλά. Ένα αποτέλεσμα πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η παχυσαρκία στην Αμερική. Φυσικά οι λόγοι αυτού του φαινομένου επικεντρώνονται στην κακή διατροφή, όπου το junk food ζει και βασιλεύει.

average-american-weight-men-women

Άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά της έρευνας είναι πως ο Αμερικανός ζυγίζει 15 κιλά παραπάνω από τον μέσο Γάλλο, 18 παραπάνω από τον Ιαπωνέζο και 31.7 ολόκληρα κιλά παραπάνω από έναν άντρα που γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές.
H συνολική βιομάζα του πληθυσμού της γης έφτανε το 2005 τα 287 εκατομμύρια τόνους. Εάν όμως κάθε χώρα είχε το ίδιο σωματικό βάρος με την Αμερική, τότε ο κόσμος θα ήταν κατά 58 εκατομμύρια τόνους βαρύτερος, μία αύξηση του 20%.
Προσέξτε καλά ξανά αυτά τα νούμερα και σκεφτείτε ξανά πόσο εύθραυστη υπόθεση είναι η οικολογική βιωσιμότητα.