Είναι απίστευτο το πόσο φανατικό παραμένει το κοινό της Harry Potter κοινότητας. Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της σειράς, Harry Potter and the Deathly Hallows, οτιδήποτε αφορά τον μικρό μάγο προκαλεί κύματα συζητήσεων στα social media. Με οποιαδήποτε αφορμή. Είτε πρόκειται για κάποια χαζή θεωρία ενός fan, είτε για οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία σχετίζεται με το διάσημο “brand”. Μία τέτοια μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε από την στιγμή που ανακοινώθηκε το καστ της επερχόμενης θεατρικής παράστασης Harry Potter and the Cursed Child.
Το έργο που έγραψε ο Jack Thorne και που φυσικά βασίστηκε σε μία ιστορία της J.K. Rowling, θα ανοίξει τον Ιούλιο του 2016 στο Palace Theatre του Λονδίνου. Σ’ αυτό ο Harry Potter παρουσιάζεται πολύ μεγαλύτερος, όντας πλέον ένας πατέρας τριών παιδιών που πάνε σχολείο αλλά και ένας κουρασμένος υπάλληλος στο Υπουργείο της Μαγείας. Ο Jamie Parker είναι αυτός που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του ώριμου πλέον μάγου, ο Paul Thornley θα “ντυθεί”  Ron και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ θα παίξει η Noma Dumezweni, η 46χρονη ηθοποιός που γεννήθηκε στην Ζουαζιλάνδη και σε μικρή ηλικία ήρθε με τους γονείς στην Βρετανία.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το καστ πολλά άστοχα σχόλια έκαναν την εμφάνισή τους στο Twitter υποστηρίζοντας πως η επιλογή έγινε απλά για να μην πουν την παραγωγή πως είναι ρατσιστές, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν ήταν μαύρη η Ερμιόνη και στην ταινία. Η Rowling απάντησε με ένα απλό tweet όπου τα είπε όλα. “Το χρώμα του δέρματος δεν είχε ποτέ αποσαφηνιστεί”. 

Screenshot 2015-12-22 15.07.21
Ποια είναι όμως η Noma Dumezweni;

Μόνο άγνωστη δεν είναι στους θεατρικούς κύκλους αφού έχει διανύσει μία μακρά πορεία επάνω στο σανίδι. Αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στο έργο Linda, στο Royal Court Theatre, ένα ρόλο που είχε αναλάβει η Kim Cattrall του Sex and the City, ωστόσο την τελευταία στιγμή αποχώρησε από την παραγωγή.
Η Dumezweni έχει κερδίσει το επιφανές βραβείο Olivier για το Β’ γυναικείο ρόλο στο έργο A Raisin in the Sun ενώ έχει παίξει και σε μεγάλες παραγωγές όπως Macbeth, Romeo and Juliet, Henry V κλπ. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο Royal Court Theatre με το έργο I See You.
Οι πιο γνωστές κινηματογραφικές της συμμετοχές έγιναν στα φιλμ The Incident και στο Dirty Pretty Things του Stephen Frears ενώ τηλεοπτικά έχει παίξει στις σειρές Holby City, Silent Witness, The Bill, EastEnders, Frankie αλλά και στο Doctor Who!