Πλησιάζουμε στο τέλος και αυτού του χρόνου και ήδη έχεις αρχίσει να συμπληρώνεις την to do list με όσα θες να αλλάξεις και να πραγματοποιήσεις το νέο έτος. Άσχετο που τελικά δεν κατορθώνεις να κάνεις ούτε τα μισά. Η προσπάθεια μετράει. Ανάμεσα σε όσα σκέφτεσαι για σένα, είναι και η απώλεια βάρους. Τώρα και να ήθελες με τόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που περνούν μπροστά απ’τα μάτια σου, δύσκολο να κάνεις δίαιτα. Γι’αυτό λοιπόν την προγραμματίζεις για τις αρχές Ιανουαρίου, με σκοπό να βγεις σαν μοντελάκι το καλοκαίρι στις παραλίες. Έλα, μη μου πεις ότι δεν το σκέφτεσαι κι αυτό.

Όταν ξεκινήσεις λοιπόν την πολυπόθητη δίαιτα, πρέπει να προσέξεις κάποια πολύ σημαντικά πράγματα για να έχεις και τα αποτελέσματα που θέλεις. Τα παρακάτω για παράδειγμα, καλό είναι να μην γίνονται:

1. Μην στερείσαι φαγητά: Το παν είναι να μην βάζεις τον εαυτό σου στην διαδικασία της στέρησης. Η ψυχολογία είναι σημαντική σε μία τέτοια φάση. Γι’αυτό αν θες να φας το αγαπημένο σου γλυκό, να το κάνεις. Απλά βάλε ένα μέτρο και μην το παρακάνεις.

2. Μην πεινάσεις: Αν πεθαίνεις απ’την πείνα, να ξέρεις ότι δεν χάνεις βάρος. Πρέπει να τρως για να έχεις ενέργεια και πάνω απ’όλα υγεία.

3. Μην ξεκινήσεις την δίαιτα απ’την μία μέρα στην άλλη: Δηλαδή από εκεί που κατανάλωνες τα πάντα όλα, δεν γίνεται να βάλεις τον οργανισμού σου στην διαδικασία να τρώει απ’ευθείας σε μικρότερες ποσότητες. Δώσε τον χρόνο που του χρειάζεται για να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες.

4. Μην αφαιρείς απ’το γεύμα σου όλες τις τροφές: Αν για παράδειγμα αφαιρέσεις το τυρί -που είναι και το αγαπημένο σου- απ’τα φαγητά, δεν σημαίνει ότι θα αδυνατίσεις. Η στέρηση που θα έχεις στο φαγητό σου, θα σε οδηγήσει στο κλασσικό τσιμπολόγημα.