Οι πολύ αυστηρές δίαιτες έχουν γίνει μια αρκετά τοξική και ανθυγιεινή συνήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις, όλη αυτή η κουλτούρα έχει ξεκινήσει από τις διάσημες που ζουν κάτω από μεγάλη πίεση προκειμένου να έχουν την τέλεια εξωτερική εικόνα. Πολλά διάσημα πρόσωπα έχουν μιλήσει κατά καιρούς ανοιχτά, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε πόσο χειραγωγικά είναι αυτά τα πρότυπα και πόσο επικίνδυνα για την υγεία μας.

Mindy Kaling

Η Mindy Kaling έκανε σκληρές δίαιτες κάθε φορά που ερχόταν ένα μεγάλο γεγονός. Σταμάτησε να τρώει, έκανε detox με χυμούς και όλα όχι απλά δεν λειτουργούσαν αλλά είχαν και το αντίθετο αποτέλεσμα, το να μην νιώθει υγιής.

«Νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Είμαι ο πιο υγιής που ήμουν», λέει. «Θέλω να σταματήσω έναν κύκλο δίαιτας και όλα αυτά. Θα ήθελα να μην το ξανασκεφτώ ποτέ αυτό.” Αρνείται να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση στον εαυτό της για την εμφάνισή της. Θέλει απλώς να ζήσει μια μακρά ζωή και να μπορεί να φροντίζει τα παιδιά της.

 

Jennifer Lawrence

Η Jennifer Lawrence ασκεί ανοιχτή κριτική στα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζει ότι διδάσκουν γενιές νέων να κρίνουν άλλους ανθρώπους, βάζοντας εντελώς λάθος αξίες στο κεφάλι τους και διατηρώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τις γυναίκες.

«Τα μέσα δείχνουν μόνο τέλειες, εικόνες. Απλώς πρέπει να το προσπεράσεις», λέει
Επίσης προσθέτει ότι δεν έχει νόημα να πεινάς κάθε μέρα μόνο και μόνο για να κάνεις άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους.

 

Rihanna

Η Rihanna συμφωνεί επίσης ότι η βιομηχανία της μόδας καθοδηγεί τις γυναίκες να έχουν μια ανθυγιεινή στάση απέναντι στο σώμα τους. Χρησιμοποιούν μόνο σούπερ αδύνατες κοπέλες και η τραγουδίστρια δεν συμβουλεύει ποτέ τους νέους να προσπαθήσουν να αντιγράψουν τα είδωλά τους γιατί απλά δεν είναι δυνατό να διατηρήσουν μια τόσο λεπτή σιλουέτα.
Η Rihanna επισημαίνει ότι πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι δεν είναι πρακτικό ή δυνατό για μια καθημερινή γυναίκα να μοιάζει έτσι: «Δεν είναι ρεαλιστικό και δεν είναι υγιές».

 

Camila Mendes

Η Camila Mendes δήλωσε ότι τελείωσε με τη δίαιτα πριν από πολύ καιρό. Άρχισε να ενθαρρύνει τους οπαδούς της να εγκαταλείψουν και τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και οτι αυτές δεν θα κάνουν κανέναν υγιή ή ευτυχισμένο. Επίσης επισημαίνει πως ο κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός και οτι «Ο ιδανικός σωματότυπος είναι ο υγιής».

Demi Lovato


Η Demi Lovato συμφωνεί ότι η κοινωνία μας παγιδεύεται στην κουλτούρα της διατροφής. Σε τελική ανάλυση, σχεδόν κάθε διαφήμιση που βλέπουμε αφορά είτε χάπια αδυνατίσματος είτε κάποια ρουτίνα γυμναστικής ή όλα σχετικά με το φαγητό. Είναι σαν να πουλάνε τον ένα και μοναδικό τρόπο για να γίνουν ευτυχισμένοι μια για πάντα. Οι διασημότητες δεν αποτελούν εξαίρεση αφού υπόσχονται επίσης μαγικά αποτελέσματα, ευτυχία και υγεία.

Μόνο που αυτή τη φορά, όλα κατέληξαν σε μια διατροφική διαταραχή, από την οποία ο Lovato αναρρώνει αυτή τη στιγμή. Αποδείχθηκε ότι όλα με μέτρο είναι καλά. Η τραγουδίστρια μάλιστα σταμάτησε να κάνει δίαιτα και πήρε κάποια κιλά. Αλλά αισθάνεται ακόμα πιο ευτυχισμένη αφού δεν περιορίζει τον εαυτό της από κανένα φαγητό.