Τα ασύρματα ακουστικά είναι το gadget που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία τσάντα, καθώς αποτελούν την «απόλυτη» παρέα το πρωί που πηγαίνετε στη δουλειά, την ώρα που ιδρώνετε στο γυμναστήριο, όταν βλέπετε σειρές ή το Σαββατοκύριακο που θέλετε απλά να περπατήσετε και να χαλαρώσετε σε μια παραλία. Αν αναζητάτε το επόμενο μοντέλο που θα σας εξασφαλίσει κρυστάλλινο ήχο σε τιμή που δεν είναι… απαγορευτική, τότε ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τα FreeBuds 5i της HUAWEI, τα οποία εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε. Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, τις εντυπώσεις μας.

Τα νέα FreeBuds 5i είναι διαθέσιμα στην αγορά σε τρία χρώματα, Nebula Black, Isle Blue και Ceramic White. Το χρώμα που κεντρίζει κατευθείαν το γυναικείο βλέμμα είναι χωρίς αμφιβολία το Isle Blue, το οποίο μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το video μας. Στη συσκευασία θα βρείτε τα ακουστικά με τη θήκη τους, καλώδιο USB Type-A σε Type-C και τα ανταλλακτικά earbuds σε διάφορα μεγέθη.

Η θήκη μοιάζει με βότσαλο, ζυγίζει 34 gr, χωράει παντού και μεταφέρεται με ευκολία. Το καπάκι ανοίγει εύκολα και τα ακουστικά αφαιρούνται ακόμα και με το ένα χέρι, για όσους συνηθίζουν κάτι τέτοιο. Κάθε bud ζυγίζει 4,9gr και η στεγανότητα IP54 διασφαλίζει την αντοχή τους ακόμα και σε light έκθεση στο νερό (splashproof) ή σε έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ένα από τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των FreeBuds 5i που τα κατατάσσουν σε “premium” κατηγορία, παρά τη χαμηλή τιμή τους, είναι η υποστήριξη Wireless Hi-Res Audio. Οι απαιτητικοί ακροατές που δεν συμβιβάζονται με “απλή” αναπαραγωγή ήχου, σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Οι οδηγοί είναι των 10mm και παρ’ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην αντιληφθείτε τη διαφορά σε σύγκριση με ένα άλλο σετ ακουστικών, είναι υπαρκτή και ενίοτε περισσότερο αντιληπτή.

Το έτερο, κύριο χαρακτηριστικό είναι το προηγμένο ANC. Η ακύρωση θορύβων περιβάλλοντος δεν είναι “νέα” κάτω από τα €100 αλλά σετ από σετ διαφέρουν σημαντικά στο πόσο αποτελεσματικά την εφαρμόζουν. Στα ακουστικά της HUAWΕΙ το ANC είναι αρκετά αποτελεσματικό (έως -42db) και μπορεί να σας απομονώσει από το περιβάλλον, αλλά με εύκολη μετάβαση σε “pass through” mode μέσω του Transparency mode, όταν το χρειάζεστε.

Ο έλεγχος γίνεται με αγγίγματα στο εξωτερικό των ακουστικών και το app (Life) είναι χρησιμότατο, ειδικά σε θέματα συνδεσιμότητας με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα αλλά και επιλογή διαφορετικού EQ, ανάλογα με τα γούστα σας. Επιστρέφοντας στο ANC, υπάρχουν τρία διαφορετικά modes, Ultra, General, και Cozy. Σίγουρα κάποιο από αυτά θα σας βολέψει, ανάλογα με το που βρίσκεστε και τι θέλετε.

Η συνδεσιμότητα είναι εξαιρετική μέσω BT 5.2 και μπορείτε να χρησιμοποιείτε άνετα τα FreeBuds 5i ταυτόχρονα με δύο συσκευές, με πολύ εύκολη και αυτόματη μετάβαση μεταξύ τους (π.χ. κινητό-laptop, κινητό-smartwatch, laptop-tablet κ.λπ.). Κλείνουμε με την αυτονομία που είναι ικανοποιητική. Με μπαταρία 55mAh μέσα σε κάθε bud και 410mAh μέσα στη θήκη, μπορείτε να περιμένετε 6 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με ANC και 7,5 χωρίς ANC, μόνο με τα buds. Μαζί με τη θήκη φόρτισης πάμε στις 18,5 και 28 ώρες αντίστοιχα.

Τα HUAWEI FreeBuds 5i είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα έναντι €89,9 και μάλλον σε αυτή την τιμολογιακή κατηγορία, η επιλογή τους είναι “no-brainer”. Εργονομία, αυτονομία, ποιότητα ήχου, ANC και κατασκευή είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως και η συνδεσιμότητα, οπότε δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο!