Η La RochePosay, μένοντας πιστή στην αποστολή της να φροντίζει το δέρμα και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων και πάντα σε συνεργασία με δερματολόγους, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», υποστηρίζοντας τις δράσεις και την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος στα νησιά ΜήλοΚίμωλο και ΣάμοΦούρνοι.

Στόχος της κοινής δράσης ήταν ο δωρεάν έλεγχος σπίλων στους κατοίκους των νησιών, που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο καθώς και η ενημέρωση για την ακτινοβολία και οι επιπτώσεις στο δέρμα λόγω της πολύωρης έκθεσης.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, υπό την αιγίδα της Ε.Δ.Α.Ε (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία) o Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, παρείχε δωρεάν εξέταση σπίλων στους κατοίκους των νησιών καθώς και  συμβουλές & δείγματα προϊόντων φυτοπροστασίας της αντηλιακής σειρά Anthelios La Roche-Posay. Πολύτιμη η εθελοντική συνεισφορά των δερματολόγων:  Μαριτίνα Ρόππα, Ευθυμίου Ουρανία και Μαζιώτη Μαρία.

Το πρόγραμμα στα νησιά εκτός του ελέγχου, περιλάμβανε και  ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύουμε το δέρμα μας» με ομιλητές: την κα Πασακοπούλου Αναστασία, Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ & την Διευθύντρια ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, κα Όλγα Λιοντοπούλου σε ότι αφορά στην έγκυρη ενημέρωση για τη σωστή προστασία, τους δερματολόγους που συμμετείχαν στη δράση αλλά και την ψυχολόγο του ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, κα Μυρσίνη Νοχού , η οποία μίλησε για τη φροντίδα του σώματος και τη ψυχική υγεία.

 

 

Η ενέργεια αυτή αποτυπώθηκε φωτογραφικά με την «ματιά» του γνωστού φωτογράφου Κοσμά Κουμιανού στο νησί της Κιμώλου. Ο Κοσμάς περιηγήθηκε στη γραφική χώρα του νησιού, στο ορυχείο όπου γίνεται η εξόρυξη της κιμωλίας, στα παραθεριστικά χωριά, την Αλυκή και το Καλαμίτσι, και φωτογράφησε αρκετούς από τους κατοίκους της Κιμώλου στο καθημερινό τους περιβάλλον. Πρωταγωνιστές, οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού της Κιμώλου που λόγω επαγγέλματος εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο. Μέσα από το φακό του Κοσμά μοιράζονται τη δική του ιστορία, δίνοντας το προσωπικό μήνυμα αγάπης για το νησί του και τη ζωή τους εκεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας, “Κανένας μόνος του ενάντια στον καρκίνο!” και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις δράσεις του «ΑγκαλιάΖΩ» στα νησιά με προληπτικoύς ελέγχους σπίλων σε όλους τους κατοίκους.  Βασικός μας στόχος για το 2022 είναι να «είμαστε δίπλα» σε ακόμα περισσότερους ασθενείς μέσω στοχευμένων ενεργειών που θα βοηθήσουν καθέναν από αυτούς να βγει νικητής σε αυτή τη δύσκολη μάχη», δήλωσε η Brand Manager της La Roche-Posay  Μαριάννα Χαντάντ.

«Η ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των επισκέψεων μας στα νησιά είναι μεγάλη. Διαπιστώσαμε ότι μέσω των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, η ανάγκη των κατοίκων για ενέργειες δευτερογενούς πρόληψης ήταν επιτακτική. Ο καρκίνος του δέρματος και το μελάνωμα μπορούν να προληφθούν έχοντας γίνει έγκαιρη διάγνωση από ιατρούς δερματολόγους. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας με ουσιαστικές και αποτελεσματικές δράσεις στον τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε την εταιρεία La Roche-Posay για την αμέριστη βοήθεια στο έργο του ομίλου μας και την εξαιρετική συνεργασία στις δράσεις μας.», δήλωσε η Διευθύντρια ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, Όλγα Λιοντοπούλου.