Ο Γιώργος Κατσαούνης αποβλήθηκε οριστικά απο το Survivor μετά απο τον ανεξέλεγκτο καβγά μεταξύ αυτού και του Τάκη Καραγκούνια. Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως ο Κατσαούνης δεν θα αγωνιστεί στο αγώνισμα επάθλου και αργότερα ανέφερε στο συμβούλιο του νησιού:

«Καλωσορίζω την Κόκκινη και την Μπλε Ομάδα στο πρώτο συμβούλιο υποψηφίων του νησιού. Συμβούλιο το οποίο αφορά την Κόκκινη ομάδα η οποία καλείται απόψε να βγάλει μια υποψήφια ή υποψήφιο προς αποχώρηση. Φυσικά από τη διαδικασία εξαιρείται η Ναυσικά που κέρδισε την ατομική ασυλία. Πριν φτάσουμε στη διαδικασία του συμβουλίου θα ήθελα να κάνω μια σημαντική ανακοίνωση. Υπήρξαμε μάρτυρες και εμείς και εσείς ενός περιστατικού που μας θορύβησε, μας στενοχωρήσαμε και φυσικά καθίσαμε και μελετήσαμε με πολλή προσοχή το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο αφορά τον Γιώργο Κατσαούνη από την κόκκινη ομάδα, ο οποίος αργά το βράδυ κινήθηκε απειλητικά προς τον Τάκη Καραγκούνια. Μελετώντας προσεχτικά. Εξετάσαμε όλη αυτή την ενέργεια και όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι σας το Survivor είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει κανόνες και οι κανόνες αυτοί είναι ξεκάθαροι»

Και συνέχισε ανακοινώνοντας « Έπειτα από αρκετές προβολές αυτού του υλικού που είχαμε στη διάθεσή μας καταλήξαμε σε μία συγκεκριμένη απόφαση. Ο Γιώργος Κατσαούνης έχει παραβιάσει έναν από τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού κι αυτό έχει να κάνει φυσικά με την ομαλή συμβίωση όλων των παικτών. Η απόφαση λοιπόν της παραγωγής είναι ότι ο Γιώργος Κατσαούνης δεν θα συνεχίσει στο Survivor, θα πρέπει να αποχωρήσει».

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Τάκης δεν έβρισκε τα παπούτσια του και όταν ρώτησε τους συμπαίκτες του αν τα έχουν πάρει και πήρε αρνητική απάντηση τους απάντησε με βρισιές. Ο Γιώργος Κατσαούνης εκνευρίστηκε με τον προβλητικό τρόπο του Τάκη και εκεί η κατάσταση ξεκίνησε να ξεφεύγει. Ο Τάκης ανέφερε ότι ο Γιώργος Κατσαούνης, τον κλότσησε στο στομάχι και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο Κατσαούνης αργότερα δήλωσε:
«Χθες το βράδυ έγινε ένα περιστατικό ανάμεσα σε εμένα και τον Τάκη. Άρχισε να βρέχει και η Ναυσικά ήθελε να πάρει τα παπούτσια της και φιλοτιμήθηκα να πάω να τα πάρω εγώ, για να μη βγει η Ναυσικά μες τη βροχή. Εκείνη την ώρα δεν ήταν μόνο τα παπούτσια της Ναυσικάς, ήταν και τα παπούτσια του Τάκη και δεν κατάλαβα. Νόμιζα ότι ήταν μόνο της Ναυσικάς τα παπούτσια και πήρα ένα ζευγάρι χωρίς να κοιτάξω και πήγα στην καλύβα, όπου και μετά έπεσα για ύπνο. Ο Τάκης μετά από πέντε λεπτά, έψαχνε τα παπούτσια του, δεν τα έβρισκε και πετάει μία κουβέντα που ήταν πάρα πολύ άσχημη και αντιλήφθηκα μετά από πέντε λεπτά, ότι τα παπούτσια τα είχα πάρει εγώ. Το είπα στον Τάκη και πήρα το θάρρος, τολμώ να πω, αφού το σκέφτηκα κάνα μισάωρο και λέω θα πάω να τον τρομάξω τον Τάκη, για να μην το ξανακάνει αυτό το πράγμα. Του έκανα επίθεση, τον φοβέρισα κι έκανα πως ήθελα να τον δείρω. Αν ήθελα να τον χτυπήσω, ήθελα να τον φοβερίσω πιο πολύ»