Μια νόστιμη, εύκολη και υγιεινή ιδέα που θα συνοδεύσει το παιδί στο σχολείο και εσένα στην δουλειά.

Συστατικά

  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 600 ml γάλα 200 γρ ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες,
  • κομμένες σε ροδέλες 1 κεφάλι μπρόκολο,
  • 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
  • μικρό μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ αλεύρι
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς σβόλους και στη συνέχεια συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και να πήξει σε μια κρεμώδη σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατεύετε όλα εκτός από μια χούφτα από το τριμμένο τυρί.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C και αφήνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τις φέτες πατάτας για 5 λεπτά, προσθέστε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για άλλα 3 λεπτά και τέλος προσθέστε τον αρακά για 1 λεπτό ακόμα. Στραγγίστε όλα τα λαχανικά και στεγνώστε τα. Κρατήστε αρκετές φέτες πατάτας για να καλύψετε το πάνω μέρος του έτοιμου πιάτου και, στη συνέχεια, ανακατέψτε απαλά τα υπόλοιπα λαχανικά στη σάλτσα με το σχοινόπρασο.

ΒΗΜΑ 3

Βάλτε τα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, τακτοποιήστε πάνω από τις κρατημένες φέτες πατάτας και μετά πασπαλίστε με το υπόλοιπο τσένταρ. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή η επικάλυψη και μετά σερβίρουμε κατευθείαν από το ταψί.