Κάθε φορά που κάποιος σκηνοθέτης σκάβει λίγο πιο βαθιά στον κόσμο της μόδας συνήθως πάντα βγαίνει κάτι στην επιφάνεια που δεν δείχνει τόσο ανάλαφρο όπως είναι ο συγκεκριμένος χώρος. Στο ντοκιμαντέρ Homme Less o κινηματογραφιστής Thomas Wirthensohn ξεδιπλώνει την ιστορία του Mark Reay, ένα πρώην μοντέλο που έγινε φωτογράφος μόδας στην πορεία και που την ημέρα του την περνάει τρέχοντας σε διάφορα events στην πολύβουη Νέα Υόρκη, κάνοντας παράλληλα το αγαπημένο του “street fashion” και δίνοντας τις δουλειές του σε διάσημα περιοδικά όπως το Dazed και το Elle.
Η μόνη διαφορά είναι πως ο Mark το βράδι δεν γυρίζει στο σπίτι του, αλλά κοιμάται στην ταράτσα ενός φίλου του, αφού είναι άστεγος. Τα χρήματα που γλυτώνει από το νοίκι τα “επενδύει” σε ρούχα, κινητά, ασφάλεια υγείας και όποτε περισσεύουν σε δείπνα σε εστιατόρια για το απαραίτητο pr της δουλειάς του.
Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη κάνει αίσθηση και οι κριτικές που ακολουθούν μετά την προβολή της ταινίας σε διάφορα φεστιβάλ είναι πολύ θετικές. Όταν ο Wirthensohn ρώτησε τον Reay εάν γνώριζε πόσο θα επηρέαζε την ζωή του αυτό το φιλμ, εκείνος τον επιβεβαίωσε πως προτιμούσε να μοιραστεί την ιστορία του και να ζήσει με τις συνέπειες.
Η ταινία κάνει επίσημα πρεμιέρα σήμερα, 7 Αυγούστου, στο IFC Center της Νέας Υόρκης και ένα μικρό της απόσπασμα μπορείτε να δείτε εδώ.