Μια λεία, κρεμώδης σούπα πράσου και πατάτας που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και γεμάτη γεύση. Κάντε το γεύμα με άφθονο ψωμί και βούτυρο.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 225gr πατάτες, σε κύβους
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε φέτες
  • ζωμός λαχανικών 1,2 λίτρα
  • 150 ml διπλή κρέμα ή κρεμ φρέσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και το πράσο. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  2. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζεσταίνουμε ξανά σε ένα καθαρό τηγάνι, ανακατεύουμε με την κρέμα ή την κρέμα φρεϊς. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!