Η 2η μέρα του Οκτώβρη έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μη Βίας. Η συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι τυχαία καθώς αντιστοιχεί στα γενέθλια ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα ενάντια της βίας, τον Μαχάτμα Γκάντι.

Σε μια εποχή που κατακλύζουν σχεδόν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης, βίντεο με εκτελέσεις αμάχων από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους στη Συρία, οι οποίοι πρεσβεύουν πως οφείλουν να μεταδώσουν τη μουσουλμανική πίστη με ή χωρίς βία, οι θέσεις του Γκάντι που πίστευε πως η ανεξαρτησία της Ινδίας από τους Βρετανούς έπρεπε να κατακτηθεί με πολιτική ανυπακοή και όχι με χρήση βίας, που αποτελεί ένα φαύλο κύκλο, μοιάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ.

Η βία ωστόσο έχει πολλές μορφές. Μία από αυτές είναι και η ενδοοικογενειακή βία με κυριότερα θύματα τις γυναίκες και τα παιδιά. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα κοινωνικό πείραμα φανερώνει την αντίδραση του κόσμου όταν το θύμα της βίας είναι ο άντρας; 

Η ομάδα του OCK TV δημιούργησε 2 διαφορετικές σκηνές βίας: Η μία είχε ως θύμα μια γυναίκα που της φέρεται βίαια ο άντρας της και η άλλη με τον άντρα που ανέχεται τη βίαιη συμπεριφορά της συντρόφου του. Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση όταν το θύμα ήταν η γυναίκα και αδιάφορες έως και χλευαστικές όταν το θύμα ήταν ο άντρας.

Με το συγκεκριμένο βίντεο φανερώνεται πως συχνά η ανεκτικότητα μας στη βία ορίζεται από τις κοινωνικές αντιλήψεις που έχουμε γα τη βία παρά από το δεδομένο πως η βία είναι η βία ανεξαρτήτως θύτη ή θύματος. Αυτή η αρχή πραγματικά αξίζει να είναι στάση ζωής.