Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2014, η The Body Shop φέρνει στο προσκήνιο τις ιστορίες πέντε καταπληκτικών γυναικών από το πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες. Κάθε μία από αυτές τις μοναδικές γυναίκες βοηθά να πραγματοποιηθεί μία θετική αλλαγή στην οικογένεια αλλά και την τοπική κοινότητα.

  • Η Cecilia Arcos είναι η πρόεδρος του CADO, ενός συνεταιρισμού μικροκαλλιεργητών στο Εκουαδόρ με στόχο να προσφέρει κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο οινόπνευμα. Ο CADO πρόσφατα δημιούργησε μία ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών για να τις βοηθήσει με θέματα όπως η βία στο σπίτι και η αυτοεκτίμηση. Η Cecilia μόλις επανεξελέγη ομόφωνα – ένα πραγματικό επίτευγμα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Το οργανικό οινόπνευμα από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε όλα μας τα αρώματα όπως το White Musk® Eau de Toilette και Body Mist και το Japanese Cherry Blossom Eau de Toilette.

  • Μέλος του συνεταιρισμού μελισσοκόμων Beza Mar στην Αιθιοπία, η Tenaye αναμίχθηκε στη μελισσοκομία προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να στείλει τα τέσσερα παιδιά της στο σχολείο. Δημιούργησε ένα βιολογικό τρόπο ελέγχου των βλαβερών οργανισμών, που εμποδίζει τις μέλισσες να σκοτώνονται από τα μυρμήγκια και ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται ευρέως. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Tenaye βραβεύτηκε από την κυβέρνηση ως ‘Η Καλύτερη Γυναίκα Μελισσοκόμος στην Αιθιοπία’.

Το μέλι από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε όλα μας τα Shower Gel, καθώς και στην ολοκληρωμένη σειρά Honeymania.

  • Ο Eudafano Women’s Co-operative στη Ναμίμπια διαθέτει 1.750 μέλη που χτίζουν μία επιχείρηση και ένα μέλλον επάνω στην αρχαία σοφία του ελαίου marula. Η Serafina Shetukanga, που έχει τέσσερα παιδιά αναφέρει, “Χρησιμοποιώ τα χρήματα από το έλαιο marula για να αγοράσω σαπούνι ώστε να πλυθούν τα παιδιά μου, να αγοράσω τρόφιμα για τα παιδιά μου και για να πληρώσω τα δίδακτρα του σχολείου ώστε να αποκτήσουν μόρφωση.”

Το έλαιο marula από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σχεδόν σε όλα μας τα προϊόντα μακιγιάζ όπως στα  Colour Crush lipsticks, AllInOneBB Cream, AllinOneFace Base και Lip & Cheek Stain.

  • Η Dora είναι μέλος τους COOPALJ, ένα συνεταιρισμό στη βορειοανατολική Βραζιλία που καλλιεργεί οργανικό έλαιο babassu. Η ίδια αναφέρει, “Πριν, έπρεπε να δεχτούμε μία χαμηλή τιμή για το δικό μας babassu. Η δίκαιη τιμή έφερε τροφή στο τραπέζι μας και έχει προσφέρει κατάλληλα ρούχα. Μόνο η The Body Shop μας έχει προσφέρει αυτή τη δίκαιη εμπορική συναλλαγή και χάρη σ’ αυτή έχει αλλάξει ολοκληρωτικά το βιοτικό μας επίπεδο”

Το οργανικό έλαιο babassu από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται στην σειρά περιποίησης προσώπου Nutriganics και στο Moringa Body Milk.  

  • Η Maria Ernestina Hernandez Torrez είναι ιδρυτικό μέλος του JFPS Co-operative στη Νικαράγουα, ο οποίος παράγει σησαμέλαιο και βοηθά τις γυναίκες να βγουν από τον κύκλο της φτώχειας. Ο συνεταιρισμός ανέκαθεν προήγαγε την ισότητα των φύλων, λειτουργεί ένα πρόγραμμα που ενημερώνει για τη βία στο σπίτι και χρηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό ταμείο για γυναίκες για προγράμματα μικρού εισοδήματος. Μία μητέρα πέντε παιδιών, η Maria Ernestina είναι 56 ετών, είναι συντονίστρια μία γυναικείας κοινοτικής οργάνωσης που ονομάζεται “Love and Peace” και η οποία έχει ξεκινήσει ποικίλες οικονομικές πρωτοβουλίες.

Σησαμέλαιο από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε αρκετά προϊόντα, όπως στο Moringa Body Butter και Aloe Soothing Day Cream.

Πιστή σε ένα από τα 5 «Beauty with Heart» οράματά της ( Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα, Στήριξε το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες, Ανέβασε την Αυτοεκτίμησή Σου, Προασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προστάτεψε τον Πλανήτη) η The Body Shop προάγει το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες προκειμένου να βοηθήσει τις γυναίκες να βγουν από τον κύκλο της φτώχειας.