Αν έχετε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα έχετε γευτεί ένα από τα πιο δημοφιλή street food της πόλης, το kumpir, δηλαδή πατάτα ψημένη με τη φλούδα της και ανοιγμένη στη μέση ώστε να υποδεχθεί γέμιση που μπορεί να έχει ό,τι λαχταράει η ψυχή σας: τυρί, καλαμπόκι, λαχανικά, κρέας κ.ά.

Τα νέα είναι ότι το λαχταριστό αυτό έδεσμα «προσγειώθηκε» πλέον και στο κέντρο της Αθήνας, στην «Καυτή Πατάτα» της πολύβουης οδού Κολοκοτρώνη και στον αριθμό 37, σε σημείο δηλαδή που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.

super combo

φωτό: Καυτή Πατάτα fb page

Πρόκειται για μία «γεύση αιώνων» και, όπως διαβάζουμε στο Facebook Page της Καυτής Πατάτας: «Η ιστορία λέει πως η ιδέα της γεννήθηκε στο Περού και ταξίδεψε μέσω τον Ισπανών ταξιδευτών πίσω στην Ισπανική Χερσόνησο, για να εξαπλωθεί προς την Ανατολή και να αγαπηθεί από άκρη σε άκρη στα Βαλκάνια. Μάλιστα, αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα έγινε το αγαπημένο πιάτο των Κωνσταντινοπολιτών στα μέσα του 20ου αιώνα».

Έχοντας φυσικά ζήσει και στην Κωνσταντινούπολη, ο ιδιοκτήτης της Καυτής Πατάτας φέρνει το πρωτότυπο  -για την Αθήνα- concept στο… στομάχι μας, σε ένα κατάστημα που έκανε πρεμιέρα στην πόλη μαζί με το φθινόπωρο.

Ψημένη πατάτα λοιπόν με τη φλούδα της, ανοιγμένη στη μέση, με γέμιση που έχει ως βασικά υλικά το βούτυρο και το τυρί και… από εκεί και πέρα ό,τι άλλο σας έρθει όρεξη. Στον κατάλογο της Καυτής Πατάτας θα βρείτε αρκετούς προεπιλεγμένους συνδυασμούς υλικών από τους chefs της, ωστόσο έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και τους δικούς σας σε πολύ καλές τιμές. Έτσι, μία πατάτα με τα βασικά υλικά γέμισης και 1 με 4 extra υλικά κοστίζει 3,5 ευρώ, με 5 έως 8 extra 4,50 ευρώ και με 8 έως 12 υλικά (για τους περισσότερο μερακλήδες) 5,50 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από χορταστικό και σίγουρα γευστικότατο.

kafti patata

Εμείς δοκιμάσαμε μία…. σχετικά λιτή πατάτα με τρία extra υλικά, στην οποία προσθέσαμε κόκκινα φασόλια, κιμά και σως γιαουρτιού, η γεύση της οποίας μας αποζημίωσε. Για ακόμη πιο… light επιλογές, μπορείτε ακόμη και να παραλείψετε τα βασικά υλικά (βούτυρο, τυρί) -μία ιδανική λύση για όσους και όσες προσέχουν τη σιλουέτα τους- ενώ μπορείτε να συνοδεύσετε την πατάτα με μπύρα ή αναψυκτικό ή να πιείτε κατόπιν καφεδάκι ή ζεστή σοκολάτα.

Η Καυτή Πατάτα είναι ανοικτή καθημερινά, από το πρωί έως αργά τη νύχτα, ενώ προσφέρει και delivery σε κοντινές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Εμείς ανυπομονούμε να την (ξανα)δοκιμάσουμε με ένα διαφορετικό συνδυασμό υλικών αυτή τη φορά.

About The Author