Ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς stars που γεννήθηκαν σε αυτόν τον πλανήτη, ο David Bowie, δεν είναι πια κοντά μας, καθώς πέθανε σε ηλικία 69 ετών και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πέντε άγνωστα facts από την πολυτάραχη ζωή του.

#1: Απέρριψε τον τίτλο του Sir επειδή τον θεώρησε τελείως… άσκοπο

Στην Μεγάλη Βρετανία οι καλλιτέχνες «σφάζονται» για να φτάσουν μέχρι την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον πολυπόθητο τίτλο του Sir. Το 2003 εκλέχτηκε ο David για τον τιμητικό τίτλο, μαζί με τον φίλο του Mick Jagger.  O Bowie αρνήθηκε να τον παραλάβει ξεκαθαρίζοντας: «Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να δεχτώ έναν τέτοιο τίτλο. Δεν ξέρω που αποσκοπεί ή σε τι χρησιμεύει. Δεν δουλεύω όλη μου τη ζωή για κάτι τέτοιο».

#2: Το γλειφιτζούρι και η συναυλία

Το 2004 ο David Bowie περιόδευσε (από τις τελευταίες του περιοδείες) και στην σκηνή του Oslo στη Νορβηγία κάποιος πέταξε ένα γλειφιτζούρι στη σκηνή, πετυχαίνοντας τον Bowie στο αριστερό μάτι. Ο David αποκάλεσε αυτόν που το έκανε «κάθαρμα» και «μπάσταρδο» και για τιμωρία ανακοίνωσε… «τώρα θα τραγουδήσω για περισσότερη ώρα», με την αρένα να ξεσπά σε ιαχές!

Fun Fact: Το γλειφιτζούρι στη Νορβηγία θεωρείται ως δείγμα αγάπης, καθώς το ονομάζουν «Αγάπη σε ξυλάκι».

#3: The Society for the Prevention of Cruelty to Long-Haired Men

Θα απορήσετε «τι είναι αυτό;». Πίσω στο 1964, όταν ο Bowie ήταν 17 ετών ίδρυσε τον εν λόγω σύλλογο, ο οποίος ασχολιόταν με το bullying που δέχονταν οι μακρυμάλληδες! Μάλιστα είχε παραχωρήσει και συνέντευξη στο BBC όπου ανέφερε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους…

#4: Έκανε sex με την μητέρα του Slash

Όπου Slash ο κιθαρίστας των Guns n’ Roses. Σύμφωνα με τον Slash είχε πιάσει το κρεβάτι την μητέρα του, Ola Hudson, με τον Bowie, του οποίου ήταν η στυλίστρια. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κιθαρίστας το 2012, ενώ υπάρχει ο μύθος πως ήταν εραστής του Mick Jagger.

#5: Βοήθησε στην πτώση του  Τοίχους του Βερολίνου

Ο Bowie λάτρευε το Βερολίνο. Το 1987, έδωσε συναυλία στην Δυτική Γερμανία μόλις λίγα μέτρα από το Τοίχος της Ντροπής, ώστε να τον ακούν και οι Ανατολικογερμανοί. Μια εβδομάδα αργότερα μετά από αυτό το συμβάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ronald Reagan, έστειλε στον Ρώσο ομόλογό του, Mikhail Gorbachev, μήνυμα να ρίξει το τοίχος άμεσα. Κάτι που έγινε το 1989…