“Αγάπησε τον εαυτό σου”, πόσο δύσκολο είναι αυτό άραγε να το καταφέρεις; Θέλει επίγνωση του ποια είσαι, τι σου αρέσει, τι λαχταράς, τι σκέφτεσαι και κυρίως τι σε γεμίζει. Και μέχρι να τα μάθεις όλα αυτά θα πρέπει δυστυχώς να περάσεις από μια σειρά με δυστυχίες όπου θα σε κάνουν κυριολεκτικά άλλο άνθρωπο. Πρόσεξε όμως αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου σε περιμένουν τα παρακάτω:

1. Η κατάθλιψη και το άγχος θα είναι οι καθημερινοί σου εχθροί.Μαθαίνοντας να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει πως τον αποδέχεσαι. Ωστόσο αν το αποφύγεις πέφτεις εύκολα στο κενό όπου προσπαθώντας να μοιάσεις σε κάποιον άλλον χάνεις εσένα. Είναι πάρα πολύ εύκολο να νιώσεις κατάθλιψη σε ότι αφορά το παρελθόν σου αλλά και άγχος για αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον.

2. Δεν δημιουργείς βαθύτερες και πιο αυθεντικές σχέσεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους γύρω μας και δεν εννοώ μόνο ερωτικά. Οι άνθρωποι μας πλησιάζουν γι αυτό που είμαστε, αν το πρόσωπο που δείχνουμε είναι διαφορετικό τότε δεν είμαστε ειλικρινείς. Οι ιστορίες που θα δημιουργήσει το μυαλό μας είναι επιζήμιες για την ψυχική μας υγεία. Δυστυχώς το μυαλό αν δεν το αγαπάς δημιουργεί σενάρια τόσο πιστευτά που ούτε εσύ φαντάζεσαι πως έμπλεξες.

3. Αν δεν αγαπάς εσένα, πώς θα αγαπήσεις τους άλλους; Σκέψου αυτό, όταν λες ότι κάποιος δεν σ αγαπάει στην πραγματικότητα μαζί με αυτόν λες σε όλους ότι δεν αγαπάς ούτε εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό. Πόσο πιο όμορφα θα ήταν όλα αν μάθαινες την αγάπη και την αποδοχή πλέον της προσωπικότητας σου;Αντίστοιχα, αν δεν αγαπάς εσένα δεν θα είσαι ποτέ μα ποτέ σε θέση να αγαπήσεις τους άλλους όσο και αν το λες και το πιστεύεις.