Η χρήση του υπερβολικού μακιγιάζ προσθέτει χρόνια αντί να αφαιρεί. Μήπως στην προσπάθεια σας να φαίνεστε πιο νέα και πιο όμορφη καταφέρνετε να πέφτετε σε λάθη που στοιχίζουν στην  εμφάνιση σας; Δες τι να αποφύγεις ώστε να “κλέψεις” χρόνια!

Η ποσότητα του μακιγιάζ

Για μια νέα γυναίκα το μεγαλύτερο λάθος που κάνει είναι να βάλει extra make up στο πρόσωπο της. Η ανάγκη της για να κρύψει κάποιες ατέλειες μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό αποτέλεσμα.

Το σκούρο κραγιόν

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι το σκούρο κραγιόν στις στήλες των περιοδικών δεν είναι η σοφότερη επιλογή για την καθημερινότητα μας. Ροζ και μπεζ είναι οι safe επιλογές ώστε να κάνεις ένα φρέσκο βάψιμο. Αν τελικά επιλέξεις κραγιόν σε κόκκινους τόνους ζήτησε από την πωλήτρια να έχει σαν βάση το μπλε ηλεκτρίκ αφού με αυτό το μικρό τρικ τα δόντια φαίνονται πιο λευκά συγκριτικά με άλλα κραγιόν που δεν το έχουν ως βάση.

Φρύδια

Κάποτε ήταν πάρα πολύ της μόδας τα φρύδια να είναι λεπτά. Με τον καιρό αυτό έχει αλλάξει αφού αν αφαιρείτε συνέχεια μεγάλο μέρος των φρυδιών σας το πρόσωπο σας παραμορφώνεται και στη συνέχεια θα το μετανιώσετε σίγουρα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αφήσετε να θυμίζουν αντρικά φρύδια μια σωστή περιποίηση με αφαίρεση των περιττών τριχών από τα φρύδια αρκεί.

Μάσκαρα

Η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες ίσως είναι ένα μοιραίο λάθος που από θέμα συνήθειας και μόνο κάνουν όλες οι γυναίκες. Αν χρησιμοποιήσετε μόνο στις πάνω το αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο νεανικό και φυσικά πιο φρέσκο.

Πούδρα

Προκειμένου να αποφευχθούν οι γυαλάδες του προσώπου πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη χρήση της πούδρας σε όλο το πρόσωπο. Κάτι τέτοιο είναι λάθος, αρκεί μια μικρή ποσότητα σε μύτη, πηγούνι και κούτελο αφού σε αντίθετη περίπτωση τονίζονται οι ρυτίδες.