Είναι εφικτό να «κρατήσεις» μακριά τη λιπαρότητα και να έχεις μία λαμπερή επιδερμίδα που δεν θα σε κάνει να δακρύζεις κάθε μέρα κοιτάζοντας τον καθρέφτη; Δύσκολο!

Μάλιστα –τώρα το καλοκαίρι- τα πράγματα χειροτερεύουν και η λιπαρότητα στην επιδερμίδα παίρνει τη ρεβάνς!

Συνδυάζεις καλλυντικά- λοσιόν και κρέμες πολλές αλλά κάτι πάει στραβά! Λίγο οι ορμόνες, ε! Πρόσθεσε και την ηλικία! …δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να έρθει αντιμέτωπος με τα «λιπαρά» κακά της μοίρας του.

Μέσα σε όλα η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και υπάρχουν τροφές που οφείλεις να αποφεύγεις – όσο μπορείς- διότι δίνουν πόντους σε κάτι θαμπό και άσχημο.

Ετοιμάσου και διάβασε – με πόνο ψυχής- αυτές τις λιχουδιάς που πρέπει να «βγάλεις» από την ζωή αλλά και το….πρόσωπό σου.

Διότι- κακά τα ψέματα- εκεί καθρεφτίζεται όλη σου η υγεία!

1.Ακόρεστα λίπη

1

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πάρα πολλών ωμέγα-6 μπορεί να έχει ως αποτελέσει να προκληθεί φλεγμονή και να σε οδηγήσει στην ακμή. Τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε βαριά λάδια όπως τηγανητές πατάτες και τα τσιπς είναι ανεπιθύμητα και μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σου.

2. Γαλακτοκομικά

2

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με αυξημένη ακμή, και αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν υψηλά επίπεδα των ορμονών που φράζουν τους πόρους .Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο δοκίμασε εναλλακτικές λύσεις όπως το γάλα αμυγδάλου. (αν και αηδία).

3. Αλκοόλ

3

Στην κορυφή της αφυδάτωσης του δέρματός σου βρίσκεται το αλκοόλ που σου κάνει μία λιπαρή επιδερμίδα…άλλο πράγμα! Όταν καταναλώνεις αλκοόλ η «θερμοκρασία σου»  αυξάνεται, ιδρώνεις περισσότερο και αυτή η αυξημένη εφίδρωση οδηγεί σε φραγμένους πόρους…λίγο αργότερα έρχεται η καταστροφή και η ασχήμια.

4. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

4

Άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, και άλλοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλούν μια απότομη άνοδο και πτώση του σακχάρου στο αίμα σου. Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και πολλά λαχανικά.

5. Η ζάχαρη

5

Η κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει δραστικά τα επίπεδα της ινσουλίνης η οποία προκαλεί ταχεία φλεγμονή στο σώμα σου και επηρεάζει το δέρμα σου.