Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’το να βγαίνεις έξω και να νιώθεις -ή να είναι- τα μαλλιά σου λαδωμένα. Εκτός ότι είναι ικανά να σε ταλαιπωρήσουν προκειμένου να τα συμμαζέψεις κάπως, μπορούν να σου ρίξουν κατά πολύ την αυτοπεποίθησή σου. Εν ολίγοις, την ημέρα αυτή που δεν έχεις λουστεί νιώθεις μειονεκτικά και νομίζεις ότι όλοι σε κοιτάνε περίεργα. Τώρα που ο καιρός ακόμα έχει το κρύο του -σήμερα βέβαια περισσότερο θυμίζει άνοιξη- , μπορείς να τα καλύψεις με ένα στιλάτο σκουφί. Αν δεν είσαι όμως fan, τότε διάβασε τους 7 τρόπους για να απαλλαγείς από την λιπαρότητα:

1. Πες όχι στο καθημερινό λούσιμο

Μπορεί να σου φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι. Ακόμα κι αν λούζεσαι ανά μία μέρα, είναι λόγος για να εμφανίζεται γρήγορα η λιπαρότητα. Να μη σχολιάσω για το καθημερινό λούσιμο. Προσπάθησε να τα λούζεις ανά 3 ή 4 ημέρες και πολύ σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά στην κόμη σου.

2. Κάνε σύμμαχο σου το ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν βοηθάει στην καθυστέρηση του λουσίματος που είναι σημαντικό γιατί έτσι αργούν να λαδώσουν, ενώ κάνει τα μαλλιά να φαίνονται αέρινα προσθέτοντας τους και όγκο.

3. Το κοντίσιονερ είναι μόνο για άκρες

Ένα κλασσικό λάθος που κάνεις και σχεδόν όλες οι γυναίκες. Το κοντίσιονερ πρέπει να απλώνεται μόνο στις άκρες και όχι κατά μήκος των μαλλιών. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις λιπαρές τις ρίζες.

4. Ελάττωσε το βούρτσισμα

Αν έχεις μικρή χτενούλα στην τσάντα προκειμένου να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου συνεχώς, τότε ήρθε η ώρα να την πετάξεις. Με το βούρτσισμα τα μαλλιά λαδώνουν πολύ εύκολα και γρήγορα, επομένως μία φορά την ημέρα αρκεί.

Να σημειωθεί εδώ ότι και το πείραγμα που κάνεις στα μαλλιά σου, όπως να τα παίζεις με το ένα δάχτυλο, να τα χαϊδεύεις και να τα φέρνεις συνεχώς μπροστά στο πρόσωπο σου, προκαλεί λιπαρότητα. Ο λόγος γιατί και τα χέρια και το πρόσωπο παράγουν έλαια.

5. Βγάλε το ξεχασμένο ταλκ απ’το ντουλάπι

Λίγη ποσότητα ταλκ στις ρίζες και καλό ανακάτεμα με τα δάχτυλα, γίνεται ο σωτήρας σου για εκείνες τις ημέρες που ο χρόνος σου είναι ο περιορισμένος και για λούσιμο ούτε λόγος. Επιχείρησε το και θα δεις αποτέλεσμα αφού τα μαλλιά σου θα φαίνονται σαν λουσμένα.

6. Μη τα ισιώνεις συνέχεια

Ξέρω, λατρέυεις τα ίσια μαλλιά (εγώ να δεις), αλλά σου φέρνω κακά μαντάτα. Και αυτό γιατί όσο πιο κοντά είναι στο πρόσωπο σου τα μαλλιά, τόσο πιο γρήγορα λαδώνουν όπως διαβάσες και παραπάνω. Άσε το φυσικό σου ή κάνε τα μαλλιά λίγο σγουρά προκειμένου να δώσεις όγκο στις ρίζες.

7. Με μέτρο η χρήση των προϊόντων για μαλλιά

Λάκ, σιλικόνη, αφρός, λάδι και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, καλό είναι να τα περιορίσεις. Όλα αυτά που πιστεύεις ότι βοηθάνε την τρίχα, μακροπρόθεσμα την κάνουν πιο λιπαρή.