Υπάρχει μια ιστοσελίδα καιρικών προβλέψεων την οποία επισκέπτομαι συχνά που ενημερώνει το κοινό για τα ποσοστά υγρασίας της εκάστοτε ημέρας χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική προτροπή “Βάλε λακ”. Αναμφίβολα, ένα πολύ χρήσιμο tip μόνο που θα προτιμούσα να μη χρειάζεται να αδειάσω ένα μπουκάλι λακ στο κεφάλι μου προκειμένου να “κοκαλώσουν” οι ατίθασες τρίχες μου.

Η αυξημένη υγρασία επηρεάζει τα μαλλιά προκαλώντας φριζάρισμα ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν έτσι κι αλλιώς “ανυπάκουα” μαλλιά. Η έντονη θερμότητα του σεσουάρ και των άλλων ηλεκτρικών συσκευών hair styling , η χημική διεργασία με τη βαφή και τις ανταύγειες, το λούσιμο με λάθος σαμπουάν, το σκληρό βούρτσισμα της τρίχας, αλλά και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες όπως επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου και η ρύπανση, σαφώς οδηγούν σε ατίθασα μαλλιά.

Για αυτό το καθημερινό πρόβλημα της σύγχρονης γυναίκας η Kérastase είχε ένα όραμα: Απόλυτος έλεγχος. Αλλά πως; Πως τιθασεύεις τα μαλλιά δίνοντας τους φυσική κίνηση; Ο προβληματισμός θυμίζει επιλογή σε είδος χορού: Η “στρατιωτική” πειθαρχία του μπαλέτου ή η ελευθερία κίνησης του σύγχρονου χορού. Η απάντηση βρίσκεται μέσα στο ίδιο το δίλημμα: Η ελευθερία απαιτεί πειθαρχία!  Δεν υπάρχει χορευτής που να μην γνώρισε πρώτα σε βάθος την τεχνική του μπαλέτου, να μη συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς του, για να κατακτήσει τελικά την απόλυτη ελευθερία στην κίνηση.

Discipline. Πειθαρχία με απόλυτη Ελευθερία και απόλυτο Έλεγχο.  Η Discipline σχεδιάστηκε, για να τιθασεύει ακόμα και τα πιο ατίθασα μαλλιά, αποκαθιστώντας παράλληλα την αρμονία και τη χάρη της τέλειας κίνησης.  Η καινούρια σειρά της Kérastase, Discipline έχει 2 επίπεδα: αυτό της πειθαρχίας με διάρκεια 10 λουσιμάτων που γίνεται με μια εξειδικευμένη υπηρεσία αποκλειστικά στο κομμωτήριο και μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης που επιτρέπει στην καταναλώτρια να συνεχίσει την θεραπεία στο σπίτι.

Προϊόντα της σειράς Discipline

Προϊόντα της σειράς Discipline

Η εξειδικευμένη υπηρεσία που γίνεται στο κομμωτήριο πρόκειται για μια μοναδική 45′ -60’ εμπειρία, το λεγόμενο πρωτόκολλο Discipline που εφαρμόζεται από τα χέρια του επαγγελματία-κομμωτή και διατηρείται με προϊόντα φροντίδας για το σπίτι για μοναδική πειθαρχία και anti-frizz αποτέλεσμα με διάρκεια για 10 λουσίματα. Ο συνδυασμός της προ-κερατίνης και ενός πολυμερούς επιφανειακής αναπλήρωσης που περιέχουν τα προϊόντα εξασφαλίζει χωρίς καμία χημική εργασία, εύκολο & γρήγορο χτένισμα και ταυτόχρονα μαλλιά που διατηρούν την ελευθερία κίνησής τους χωρίς να φριζάρουν.

Το δεύτερο επίπεδο, είναι αυτό της περιποίησης στο σπίτι, με το κατάλληλο bain είτε για πολύ ευαισθητοποιημένα μαλλιά χωρίς θειικά άλατα, είτε για όλους τους τύπους μαλλιών, μια μάσκα και ένα anti-frizz spray, το Fluidissime που δεν ξεβγάζεται και αφήνει τα μαλλιά ανάλαφρα & λαμπερά. Όσες καταναλώτριες δεν θέλουν να κάνουν το πρωτόκολλο στο κομμωτήριο έχουν την δυνατότητα να έχουν προστασία από την υγρασία έως 72 ώρες χρησιμοποιώντας μόνο την ολοκληρωμένη σειρά στο σπίτι.

Σαμπουάν Bain Fluidealiste, χωρίς θειικά άλατα, της σειράς Discipline

Σαμπουάν Bain Fluidealiste, χωρίς θειικά άλατα, της σειράς Discipline

Anti-frizz spray, Fluidissime της σειράς Discipline

Anti-frizz spray, Fluidissime της σειράς Discipline

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία της σειράς Discipline απαίτησε έρευνα πολλών ετών από τα εργαστήρια της L’Oreal, που οδήγησαν σε εξαιρετικές καινοτομίες όπως την ανάπτυξη του μηχανήματος Move Hair, το οποίο μελετά με πέντε κάμερες που λειτουργούν ταχύτατα, την παραμικρή κίνηση των μαλλιών και την ανάπτυξη του Research Ceramide, το βιομιμητικό ceramide που είναι σχεδόν ίδιο με τα ceramides που υπάρχουν φυσικά στην τρίχα.

Επειδή ο χορός είναι η μορφή τέχνης που ενσαρκώνει απόλυτα την έννοια της τέλειας κίνησης, και κατά συνέπεια τις παραμέτρους της νέας σειράς  Discipline, η  Kérastase βρήκε στην πρίμα μπαλαρίνα Diana Vishneva τη νέα της μούσα.  Η αρχή της Vishneva είναι:“Δουλεύω ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια μιας κίνησης έως ότου γίνει τέλεια εδώ και τώρα. Σαν να μην υπάρχει αύριο…”.  

Diana Vishneva for Kerastase

Diana Vishneva for Kerastase

H Vishneva “υπακούει” στο πρωτόκολλο Discipline και έτσι το hair look της αποτελεί την τέλεια έκφραση της ισορροπία του στυλ και των μαλλιών που παίζουν αριστοτεχνικά το ρόλο τους, αποπνέοντας το δυναμισμό και την ενέργεια που αποπνέει και το ίδιο το σώμα.

Η μόδα ακολουθεί στο ίδιο “tempo”. Στα fashion shows μεγάλων σχεδιαστών για το Φθινόπωρο του 2014 παρατηρήσαμε ίσια hair looks που δεν είχαν την αυστηρότητα άλλων εποχών, λεία μεν, αέρινα και ελαστικά δε.

Ο χορός και η μόδα αποτελούν τις καλλιτεχνικές πτυχές της ζωής. Στην πρακτική πλευρά δεν υπάρχει λόγος να μην αφήσετε τα μαλλιά σας να “χορεύουν” στο δικό σας ρυθμό γι’αυτό και το σπρέι με τη διάφανη λοσιόν Fluidissime βρήκε μια μόνιμη θέση στην τσάντα μου.fluid-bag-kerastase

Μια εποχή “πειθαρχίας” ξεκινά! Πειθαρχία όμως που δεν είναι “στρατιωτική”, αλλά σέβεται την ελευθερία έκφρασης των μαλλιών!