Ποια γυναίκα δεν αισθάνεται πως είναι Χριστούγεννα κάθε φορά που αντικρίζει έναν πάγκο γεμάτο με δεκάδες αποχρώσεις κραγιόν;

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ακόμα και να έχει τα χαρακτηριστικά της Monica Belluci ή της Penelope Cruz, αποκλείεται να της πηγαίνουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν.

Υπάρχει ωστόσο ένας πολύ απλός τρόπος για να βρεις την κατάλληλη απόχρωση κραγιόν, παρατηρώντας τον χαμηλό τόνο της επιδερμίδας σου.

Ο χαμηλός τόνος της επιδερμίδας είναι κάτι σαν την υπο-απόχρωση της επιδερμίδας και σε περίπτωση που θεωρείς πως θα μπερδευτείς με νέα κατηγοριοποίηση θα χαρείς να μάθεις πως ο χαμηλός τόνος χωρίζεται σε 2 μόνο κατηγορίες: ψυχρός και ζεστός.

Στον ψυχρό χαμηλό τόνο ανήκουν όσοι έχουν ανοιχτή επιδερμίδα με ροζ και κόκκινες αποχρώσεις στα ζυγωματικά και που έχουν την τάση να καίγονται εύκολα στην έντονη ηλιοφάνεια. Τα άτομα με ψυχρό χαμηλό τόνο έχουν συνήθως εμφανείς μπλε φλέβες στην περιοχή των καρπών και συχνά διαπιστώνουν πως τους ταιριάζουν καλύτερα τα ασημένια κοσμήματα.κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

Emma Stone

Για αυτή την κατηγορία τα κραγιόν που έχουν μπλε ή μοβ βάση είναι ιδανικά. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύ βαθύ κόκκινο κραγιόν που θα είναι ψυχρό και δεν θα έχει πορτοκαλί φινίρισμα. Επίσης, τα μπορντό κραγιόν είναι τέλεια για τον ψυχρό χαμηλό τόνο, όπως και τα θερμά ροζ. Τα nude ροζ δεν ταιριάζουν στις γυναίκες με ψυχρό χαμηλό τόνο γιατί πραγματικά εξαφανίζονται πάνω τους.

κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

The Body Shop Winter Makeup Collection-Scarlet Starlet Lips & Chicks stain

κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

The Body Shop Color Crush Lipstick- Passionate Pink (#205)

Στο θερμό χαμηλό τόνο ανήκουν όσοι έχουν ένα κίτρινο, χρυσό ή λαδί φινίρισμα στην επιδερμίδα τους. Τα άτομα με το συγκεκριμένο χαμηλό τόνο, έχουν συνήθως πράσινη απόχρωση στις φλέβες τους, τους ταιριάζουν τα χρυσά κοσμήματα και η επιδερμίδα τους αποκτά αμέσως μια όμορφη μπρονζέ απόχρωση στις πρώτες ηλιοθεραπείες.κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

το μυστικό των μαλλιών των Kardashian

Όπως είναι φυσικό, στο θερμό χαμηλό τόνο ισχύει το ακριβώς αντίθετο από τον ψυχρό. Έτσι, προτιμήστε τα κοραλλί και πορτοκαλί κραγιόν και μη διστάσετε να υιοθετήσετε τα nudes.

κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

The Body Shop Winter Makeup Collection-Nude Allure lipstick (#11)

κατάλληλη απόχρωση κραγιόν

The Body Shop Winter Makeup Collection-Coral Crush lipstick (#110)

Τόσο απλό!