Πώς να πετύχετε το μακιγιάζ της Audrey Hepburn στο «Πρόγευμα στο Τίφανις»

Η θρυλική μορφή της Audrey Hepburn ως Holly Golightly στην cult ταινία «Breakfast at Tiffanys» ενέπνευσε χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο και παραμένει μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για ένα κλασσικό και απόλυτα κομψό στυλ. Αν κρύβετε κι εσείς μια Audrey Hepburn μέσα σας, ήρθε η ώρα να μάθετε πως μπορείτε να αντιγράψετε το μακιγιάζ της:

  1. Επειδή στο συγκεκριμένο μακιγιάζ το στοιχείο που τονίζεται περισσότερο είναι τα μάτια, η επιδερμίδα και τα χείλη κρατούν “χαμηλούς τόνους” οπότε το μόνο που χρειάζεται η επιδερμίδα είναι μία καλή BB κρέμα με την οποία θα αποκτήσεις ναι μεν φυσική όψη αλλά η επιδερμίδα σου θα είναι άψογη σαν να έχεις χρησιμοποιήσει make-up. Σε περίπτωση που έχεις κάποιες ατέλειες στο δέρμα σου χρησιμοποίησε concealer τοπικά στα σημεία που χρειάζεται.
  2. Μπορεί τα μάτια να τραβούν όλη την προσοχή σε αυτό το λουκ αλλά τα φρύδια είναι ο “υποβολέας”. Για να πετύχετε τα γεμάτα, τοξωτά φρύδια της Holly Golightly χρειάζεστε μια πούδρα ή ρουζ σε καφέ τόνο και ένα λοξό πινέλο σκιάς με το οποίο θα απλώσετε την πούδρα στο φρύδι σας έχοντας κατά νου ότι θέλετε να γεμίσετε το φρύδι και να του δώσετε ένα έντονο τόξο δημιουργώντας μια μικρή “κορυφή” στο μέσο του φρυδιού.
  3. Η σκιά των ματιών θα είναι ψυχρή σε γκρι τόνους. Απλώστε τη ελάχιστα μέχρι το πάνω μέρος του βλεφάρου, δημιουργώντας μια μικρή εξωτερική γωνία.
  4. Και τώρα ήρθε η σειρά του κύριου στοιχείου του μακιγιάζ: το eyeliner! Δεν θα σας πω ποιο eyeliner να χρησιμοποιήσετε γιατί δεν βολεύει όλες τις γυναίκες το ίδιο είδος. Προσωπικά, χρησιμοποιώ πινέλο και βάση eyeliner. Το ζητούμενο είναι να κρατήσετε σταθερό το βλέφαρο, να ξεκινήσετε τη γραμμή από την εσωτερική γωνία κρατώντας πολύ κοντά στις βλεφαρίδες. Η γραμμή πρέπει να είναι τόσο χοντρή έτσι ώστε όταν κοιτάζετε ευθεία να μην φαίνεται το κάτω βλέφαρο αλλά μια μαύρη γραμμή. Συνεχίστε να τραβάτε τη γραμμή κι όταν φτάσετε στην εξωτερική γωνία κάντε ένα γύρισμα στο eyeliner σαν να δημιουργείτε μια μικρή καμπύλη.
  5. Αυτό το make-up look είναι η χαρά της mascara. Απλώστε γενναία ποσότητα πάνω στις βλεφαρίδες, δίνοντας έμφαση στις εξωτερικές. Απλώστε λιγότερη ποσότητα στις κάτω βλεφαρίδες.
  6. Η Audrey Hepburn φαίνεται σαν να μη φοράει ρουζ αλλά βέβαια εκείνη είχε φυσικά, έντονα ζυγωματικά.  Δεν πειράζει, με ό,τι δεν σας προίκισε η φύση, σας το δίνει τα εργαλεία του μακιγιάζ. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα ρουζ στους τόνους του ροδάκινου το οποίο δίνει πάντα μια φυσική όψη στην επιδερμίδα. Απλώστε απαλά πάνω στα ζυγωματικά τραβώντας το πινέλο προς τα έξω με φορά προς τα αυτιά δημιουργώντας ένα γωνιακό εφέ στα μάγουλα.
  7. Το λουκ ολοκληρώνεται με το κραγιόν. Το Holly Golightly μακιγιάζ επιβάλλει φυσικά άλλα έντονα σχηματισμένα χείλη. Μπορείτε να επιλέξετε ματ ή glossy κραγιόν σε τόνους μπεζ ή ροδακινί αλλά για να δώσετε σχήμα στα χείλη μπορείτε να δημιουργήσετε περίγραμμα με ένα μπεζ χοντρό μολύβι το οποίο γεμίζει και τα χείλη.
  8. Για το τελικό φινίρισμα, απλώστε μια ελαφριά πούδρα έτσι ώστε να αφαιρέσετε κάποια γυαλάδα που ενδεχομένως να υπάρχει καθώς η εικόνα που θέλουμε να πετύχουμε είναι μια ματ, πορσελάνινη επιδερμίδα.

Το μακιγιάζ το πετύχατε! Το little black dress σίγουρα υπάρχει στην ντουλάπα σας, για τα κρουασάν μπορείτε να πάτε μέχρι τον φούρνο της γειτονιάς σας και όσον αφορά τα κοσμήματα δεν τηλεφωνείτε στη μαμά σας να σάς δώσει εκείνο το μαργαριταρένιο κολιέ;

Προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: