Έχεις μαύρα στίγματα στο πρόσωπο; Υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να τα απομακρύνεις μόνη σου, στο σπίτι, αρκεί να έχεις λίγη διάθεση να ασχοληθείς!

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις:

Η πιο γνωστή λύση είναι να βράσεις χαμομήλι και αφού σκεπαστείς με μία πετσέτα, να κάτσεις πάνω από τους ατμούς σε απόσταση τέτοια ώστε να μην κάψεις το πρόσωπό σου. Οι ατμοί από το χαμομήλι θα βοηθήσουν τους πόρους σου να ανοίξουν. Μετά θα είναι πολύ εύκολο να απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα, πιέζοντας ελαφρά μία νωπή πετσέτα επάνω.1.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα αμύγδαλα βοηθάνε την επιδερμίδα όταν τα καταναλώνουμε. Όμως τη βοηθάνε και με τη μορφή του scrub! Άφησε λίγα αμύγδαλα να μαλακώσουν σε γάλα για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη θρυμμάτισε τα στο μπλέντερ. Ρίξε μαζί λίγο ρεβυθαύλευρο και ανακάτεψε με μέλι. Άλειψε το scrub στο πρόσωπό σου και άφησέ το για 10’. Έπειτα πλύνε καλά την επιδερμίδα σου και δες τη διαφορά!2.

Εναλλακτικά, μπορείς να ετοιμάσεις ένα αναζωογονητικό scrub με ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακάτεψέ τα, άλειψέ το πάνω στα σημεία που έχεις τα μαύρα στίγματα και άφησέ το για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλεις το πρόσωπό σου. Μπορείς άφοβα να το επαναλαμβάνεις καθημερινά! Το λεμόνι είναι πολύ ευεργετικό για την επιδερμίδα ενώ αποτρέπει την επανεμφάνιση των μαύρων στιγμάτων!3.

Και αν τυχόν βαριέσαι τέτοιου τύπου διαδικασίες, η καλύτερη λύση είναι να καλέσεις τις φίλες σου σε μία βραδιά διασκέδασης και περιποίησης!!!4.