Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες είναι η πιτυρίδα η οποία είναι τόσο επίμονη όσο και ενοχλητικές. Υπάρχουν όμως τα tips που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την πιτυρίδα και να κρατήσεις να μαλλιά σου λαμπερά και υγιή.

Πάρε τις βιταμίνες σου

Η Diane Stevens, στυλίστας της Nioxin Design Team, συμβουλεύει να λαμβάνεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α,Β και C ώστε να κρατήσεις το κρανίο σου υγιές. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στο κυκλοφορικό σύστημα και στην ανάπλαση των κυττάρων, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ιδανικό θα ήταν να φτιάξεις ένα smoothie που να περιέχει αυτές τις βιταμίνες, οι οποίες βρίσκονται στα βερίκοκα, στα πράσινα λαχανικά και στις φράουλες.

Αποστείρωσε τις βούρτσες σου

Όπως πλένεις τα βουρτσάκια που χρησιμοποιείς για το makeup, έτσι θα πρέπει να κάνεις και με τις βούρτσες των μαλλιών σου. Η Stevens προτείνει την αποστείρωση των βουρτσών που χρησιμοποιείς αν θες να αποφύγεις την πιτυρίδα. Ένα εξαιρετικό κόλπο, είναι να πλένεις τις βούρτσες με το σαπούνι που χρησιμοποιείς για τα πιάτα και μετά να τις αφήσεις μέσα σε ζεστό νερό με ξύδι για μισή ώρα. Αυτή η διαδικασία καλό είναι να γίνεται κάθε δύο με τρεις εβδομάδες.

Χρησιμοποίησε φαρμακευτικό σαμπουάν

Ο ψευδάργυρος είναι το «κλειδί» για να μείνει μακριά η πιτυρίδα. Ο ψευδάργυρος έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και συναντάται στα φαρμακευτικά σαμπουάν. Ένα σαμπουάν με ψευδάργυρο ενυδατώνει το κρανίο, την ίδια ώρα που κάνει τα μαλλιά λαμπερά και απαλά.

Κάνε ειδική θεραπεία

Πλέον, τα κομμωτήρια κάνουν ειδικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας, όπως και οι δερματολόγοι.  Αν το πρόβλημα επιμείνει μετά από τις βιταμίνες και τα σαμπουάν, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ώστε να ξεκινήσεις θεραπεία.

Αναζήτησε την αιτία

Δεν είναι όλες οι πιτυρίδες το ίδιο, όπως δεν είναι και ίδια η θεραπεία στην κάθε περίπτωση. Ο γιατρός που θα αναλάβει να σε… απαλλάξει από την πιτυρίδα θα αναζητήσει τις αιτίες πριν σου χορηγήσει κάποιο σχήμα. Η ερεύνηση και η εντόπιση του προβλήματος είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για να απαλλαχτείς από το πρόβλημα της πιτυρίδας.