Υπάρχει τουλάχιστον μία φίλη σας που τα μαλλιά της μοιάζουν βγαλμένα από σελίδες των περιοδικών: δυνατά, υγιή, λαμπερά. Αν τη ρωτήσετε θα διαπιστώσετε πως τα όμορφα μαλλιά της δεν οφείλονται μόνο στα καλά της γονίδια αλλά και στο πως τα περιποιείται.

Δεν είναι μυστικά, πρόκειται για 9 συνήθειες που συμβάλλουν στην υγεία και όμορφη όψη των μαλλιών:

  1. Βρίσκουν το κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών τους και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα συστατικά τους, φροντίζοντας να περιέχουν κερατίνη και έλαια.
  2. Έχουν μετατρέψει τη μάσκα μαλλιών σε εβδομαδιαίο τελετουργικό που δεν γνωρίζει αναβολές και αργίες.
  3. Βρέχουν τα μαλλιά τους πριν βουτήξουν στην πισίνα, περιορίζοντας έτσι την πρόσληψη χλωρίου από την τρίχα. Φανταστείτε τα μαλλιά σας σαν ένα σφουγγάρι που είναι στεγνό, θα απορροφήσει πολύ περισσότερο νερό όταν είναι στεγνό παρά όταν είναι ήδη βρεγμένο.
  4. Αν είναι εφικτό, παρατείνουν το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα. Ακούγεται λίγο “βρώμικο” αλλά σίγουρα είναι αποτελεσματικό κόλπο. Ανακαλύψτε τους ατημέλητους ψηλούς κότσους και τα σκουφιά το χειμώνα για να επιβιώσετε την τελευταία μέρα πριν το λούσιμο.
  5. Χρησιμοποιούν serum και έλαια μαλλιών που χαρίζουν θρέψη, πειθαρχία, λάμψη και ενυδάτωση, είτε μετά το λούσιμο, είτε σε στεγνό μαλλί για φινίρισμα και προστασία από τη θερμότητα των συσκευών hair styling.
  6. …και αφού αναφερθήκαμε στις συσκευές hair styling όπως το σεσουάρ και το ψαλίδι μαλλιών, είναι σχεδόν ανέφικτο να τα αποχωριστεί μια γυναίκα στην καθημερινότητα της αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας βάζοντας τις συσκευές στην πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ενόψει καλοκαιριού, μπορείτε βέβαια να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.
  7. Αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, το ντεκαπάζ. Ο αποχρωματισμός της τρίχας με χημικά προϊόντα είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας. Αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, να έχετε υπομονή και να προχωρήσετε σε σταδιακή αλλαγή χρώματος. Η υπομονή, και ένας καλός colorist, είναι αρετή!
  8. Περνούν αρκετές ώρες έχοντας αφήσει το conditioner στα μαλλιά προτού το ξεβγάλουν. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα σφιχτό κότσο και κάντε τις δουλειές σας και τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν!
  9. Λούζονται με χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό ξηραίνει τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται θαμπά. Μειώστε σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού ώσπου μια μέρα θα το συνηθίσετε!