Για να εξελιχθεί ένα hair look χρειάζεται ένας εμπνευσμένος στιλίστας και μια πολύ καλή σειρά hair styling προϊόντων. Αυτό συνέβη όταν συνεργάστηκε ο Paul Hanlon με τη Schwarzkopf Professional και χρησιμοποίησε τη συλλογή OSiS+ Session Label για να δημιουργήσει τα hair looks στα fashion shows των Prabal Gurung και Phillip Lim.

O Paul Hanlon επί το έργον

O Paul Hanlon επί το έργον

Η σειρά OSiS+ Session Label

Η σειρά OSiS+ Session Label

Για τον Prabal Gurung ο Paul Hanlon ήθελε να δημιουργήσει ένα σχεδόν «εξωπραγματικό» hair look. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από δυναμικές γυναίκες με αυτοπεποίθηση, οι οποίες όμως δεν είναι έντονα θηλυκές, ούτε τυποποιημένες. Το στυλ μαλλιών έρχεται σε αντίθεση με το loοk και την αίσθηση της κολεξιόν – αντί για όγκο, ο Paul Hanlon παρουσίασε μαλλιά απόλυτα ίσια, σε σημείο να δείχνουν «αφύσικα», με βαθιά χωρίστρα στο πλάι. ‘’Η αίσθηση που δίνουν τα μοντέλα είναι πως δεν είναι αληθινά πως διατηρήθηκαν μέσα στο χρόνο και πως για αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή (του fashion show) αφέθηκαν να αισθανθούν την πραγματικότητα του κόσμου’’, δήλωσε ο «ποιητής» των μαλλιών, Paul Hanlon.

Για να κατορθώσει ο Hanlon να δώσει ένα λαμπερό, σουρεαλιστικό hair look που έπρεπε να εκτελέσει με χειρουργική ακρίβεια (κανένα ατημέλητο hair look δεν προκύπτει τυχαία…) έπιασε τη δεξιά πλευράς των μαλλιών των μοντέλων πίσω από το δεξί αυτί, ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά είναι επιμελώς χτενισμένα και πολύ κοντά στον αυχένα και την πλάτη. Για να επιτύχει μια λεία υφή και απόλυτη λάμψη, χρησιμοποίησε την κρέμα λάμψης OSiS+ Session Label Silk Shine Cream και το σπρέι OSiS+ Sparkler – ενώ για να επιτύχει δυνατό κράτημα και άψογο φινίρισμα, χρησιμοποίησε το σπρέι για ελαστικό κράτημα OSiS+ Session Label Flexible Hold Hairspray και το σπρέι για δυνατό κράτημα OSiS+ Session Label Strong Hold Hairspray.

Για την ανοιξιάτικη κολεξιόν του Phillip Lim, ο Hanlon ήθελε να δώσει ένα ύφος Ροβινσώνα Κρούσου στα μοντέλα. ‘’Φανταστείτε μια γυναίκα που έχει ναυαγήσει. Δεν έχει χτένα, δεν έχει βούρτσα, δεν έχει κορδέλα μαλλιών’’ δήλωσε ο hair stylist για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει σε βάθος την ιστορία πίσω από το hair look.

μαλλιά μπερδεύονται σε κόμπο και αποκτούν αισθητική dreadlocks αλλά επειδή όπως τόνισε και ο Paul Hanlon τα ρούχα της ανοιξιάτικης συλλογής του label 3.1 Phillip Lim ήταν πολύ ακριβά για να «βουτήξουν» τα μαλλιά των μοντέλων σε θαλασσινό νερό, επέλεξε τον αφρό OSiS+ Grip Mousse και το σπρέι OSiS+ Session Label Salt Spray, που χαρίζουν φυσικό, ατίθασο και σχεδόν… πρωτόγονο look με μια απαλή νότα κομψότητας, ενώ θυμίζει έντονα “wet look” ή “ράστα”. Τα μαλλιά των μοντέλων δένονται σε χαλαρό κόμπο, ενώ προκειμένου το look να δείχνει ακόμα πιο ατημέλητο, μερικές τούφες μαλλιών δένονται εξωτερικά, αγκαλιάζοντας τον κόμπο. Για να δώσει μια πιο υγρή αίσθηση στα μαλλιά, ο Paul Hanlon χρησιμοποίησε την κρέμα λάμψης OSiS+ Session Label Silk Shine Cream και το σπρέι λάμψης OSiS+ Sparkler.

Osis Session Label Salt Spray (200 ml, Προτεινόμενη τιμή λιανικής 14.80€)

Osis Session Label Salt Spray (200 ml, Προτεινόμενη τιμή λιανικής 14.80€)

Ροβινσώνας Κρούσος ή εξωπραγματική δυναμική γυναίκα; Όποιο hair look κι αν προτιμάται, υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα για να τα δημιουργήσετε.