6 τρικ ομορφιάς που όντως δουλεύουν

Είμαι σίγουρη πως στα διαλείμματα στο γραφείο, στο γυμναστήριο, έχεις ακούσει για κάποια τρικ ομορφιάς που σου ακούστηκαν λίγο περίεργα και γι’ αυτό δεν μπήκες στη διαδικασία να τα δοκιμάσεις.

Για να πάψεις να αναρωτιέσαι, συγκέντρωσα μερικά τρικ ομορφιάς που όντως δουλεύουν:

1. Για να αποφύγεις τα σημάδια που αφήνει η παραπάνω ποσότητα μάσκαρας, πάρε ένα κουτάλι (καλύτερα πλαστικό) και πέρασε τις βλεφαρίδες σου πάνω από την κοίλη πλευρά έτσι ώστε η έξτρα ποσότητα να μείνει πάνω στο κουτάλι και όχι στα βλέφαρα.

2. Αν τα μάτια σου είναι πρησμένα κι αναζητάς μια άμεση λύση τότε κόψε δύο φέτες από καθαρισμένη πατάτα κι τοποθέτησέ τις πάνω στα μάτια σου για 10 λεπτά. Η πατάτα θα δροσίσει τα μάτια σου και θα «τραβήξει» το πρήξιμο.

3. Αν παρατήρησες δημιουργία κυτταρίτιδας στο σώμα σου, χρησιμοποίησε ¼ του φλυτζανιού κόκκους καφέ (είτε το κατακάθι του ελληνικού καφέ είτε τον καφέ που έχει μείνει στο φίλτρο), ανακάτεψε με 1 κ.σ. λάδι ή κρέμα σώματος κι απλώνεις το μείγμα στις προβληματικές περιοχές. Το μείγμα λειτουργεί ως scrub και το μυστικό της δράσης του οφείλεται στην καφεΐνη που διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος και το scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

4. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου χρειάζονται επειγόντως βαθιά ενυδάτωση; Βγάλε τη μαγιονέζα απ’ το ψυγείο (έτσι κι αλλιώς, έχει άπειρες θερμίδες) και απλώστε μια γενναία ποσότητα πάνω στα μαλλιά σας για 20 λεπτά. Για μέγιστη ενυδάτωση, χρησιμοποίησε το πιστολάκι προκειμένου η θερμότητα να μεγιστοποιήσει τη δράση της μαγιονέζας.

5. Αν το μανό σου κάνει φουσκάλες ίσως να φταίει το γεγονός πως το φυλάς σε πολύ ζεστό σημείο. Τοποθέτησε το βερνίκι νυχιών στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασίας συντήρηση κάνει το μανό να απλώνεται λείο πάνω στα νύχια σου.

6. Έβαψες τα νύχια σου, δεν δημιουργήθηκαν φουσκάλες όμως βιάζεσαι να φύγεις; Βάλε τα δάχτυλα σου σε κρύο νερό για 3 λεπτά και τα νύχια σου θα βγουν στεγνά μετά.

Η μαγεία της πρακτικότητας στην υπηρεσία της ομορφιάς 🙂