Λατρεύεις να χαζεύεις και να μαθαίνεις να δημιουργείς makeup looks με eyeliner όπως το cat eye look μόνο που όταν τα εφαρμόζεις στα δικά σου μάτια δεν θυμίζουν το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Πιθανότατα, αυτό συμβαίνει επειδή τα μάτια σου έχουν διαφορετικό σχήμα από του μοντέλου που αντιγράφεις.

Για να ξέρεις ποιο makeup look να αντιγράψεις και γενικά για να γνωρίζεις πως το eyeliner μπορεί να αναδείξει τα μάτια σου, ρίξε μια ματιά στον ακόλουθο οδηγό:

Μάτια με κινητό βλέφαρο που επικαλύπτεται

Το μυστικό για το συγκεκριμένο σχήμα είναι η γραμμή του eyeliner να ξεκινά λίγο πριν το μέσο του ματιού. Δεν θα σε απασχολήσει πόσο χοντρή ή λεπτή είναι η γραμμή του eyeliner αφού έτσι κι αλλιώς η επιφάνεια του κινητού βλεφάρου είναι περιορισμένη. Η γυριστή άκρη προς τα έξω και πάνω δίνει πιο έντονο σχήμα στα μάτια. Επίσης, είναι καλό να αποφύγεις το μολύβι στο κάτω βλέφαρο γιατί μικραίνει τα μάτια.makeup-for-hooded-eyes

Mάτια με καθοδική τάση

Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ανοδικό εφέ στα μάτια. Έτσι, το μυστικό είναι να φωτίσεις την εσωτερική γωνία του ματιού (δάκρυ) με ένα ανοιχτό μολύβι ή με λαμπερή σκιά σε μπεζ απόχρωση. Ξεκίνα τη γραμμή του eyeliner από το πιο ανοδικό σημείο του ματιού και δώσε της πάχος όσο προχωρά προς τα έξω. Αν θέλεις, μπορείς να δημιουργήσεις γυριστή άκρη για cat eye εφέ.

Katie Holmes

Katie Holmes

Στρογγυλά μάτια

Για να δώσεις μάκρος στα στρογγυλά μάτια θα χρειαστεί να επιμηκύνεις τη γραμμή του eyeliner γραμμικά προς τα έξω. Σημαντική βοήθεια δίνει η σκιά που βοηθά στη δημιουργία γωνίας ενώ μπορείς να σβήσεις με σκιά τόσο το πάνω όσο και το κάτω βλέφαρο δίνοντας ακόμα πιο έντονο και μακρύ σχήμα στα μάτια.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

round-eyes-eyeliner-2

round-eyes-eyeliner-3Αμυγδαλωτά μάτια

Ο λόγος που γίνεται αναφορά στα αμυγδαλωτά μάτια στο συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι για να είναι πλήρης οδηγός αφού στο συγκεκριμένο σχήμα ματιών ταιριάζουν όλα τα στυλ εφαρμογής του eyeliner. Φυσικά το πιο εύκολο στυλ είναι εκείνο που ξεκινά με λεπτή γραμμή από την εσωτερική γωνία που γίνεται πιο παχιά όσο φτάνει στην άκρη του βλεφάρου.almond-eyes-eyeliner