Αν σας ρωτούσαν ποιο σημείο του προσώπου πιστεύετε πως συγκρατούν στη μνήμη τους οι περισσότεροι άνθρωποι, η προφανής απάντηση θα ήταν τα μάτια (βλέμμα) κι ακολούθως τα χείλη. Κι όμως, σύμφωνα με την έρευνα τoυ καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Lethbridge, Javid Sard, τα φρύδια παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην έκφραση μας και κατ’επέκταση στις κοινωνικές επαφές μας.

Το 2003 δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας πρωτότυπης έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Perception όπου στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν 25 φωτογραφίες διάσημων προσώπων. Στο πρώτο γκρουπ φωτογραφιών είχαν αφαιρεθεί τα φρύδια, ενώ στο δεύτερο γκρουπ έλειπαν τα μάτια. Το 56% των συμμετεχόντων μπόρεσε να βρει τους celebrities χωρίς τα μάτια αλλά μόνο το 46% μπόρεσε να τους ονομάσει χωρίς τα φρύδια τους.

tips πόζας

Πόσοι θα θυμούνταν την Cara Delevingne δίχως τα χαρακτηριστικά φρύδια της;

O καθηγητής Jard εξήγησε στο Υahoo πως τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που εκφραζόμαστε καθώς συχνά οι συνομιλητές μας κατανοούν περισσότερο τις αντιδράσεις μας πάνω σε ένα ζήτημα από τις κινήσεις των φρυδιών μας. Ενδεικτικά μπορούν να ανιχνεύσουν συναισθήματα όπως έκπληξη, νευρικότητα, φόβο, προβληματισμό κι άλλα.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που λόγω συστολής δυσκολεύονται να κοιτάξουν άλλους ανθρώπους στα μάτια οπότε τα φρύδια είναι το σημείο όπου θα επικεντρώσουν το βλέμμα τους.

Επομένως, είναι σημαντικό να έχουμε καλοσχηματισμένα φρύδια καθώς καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μη λεκτική επικοινωνία καθώς κι αν θα μείνουμε στη μνήμη κάποιου ή όχι.

Για “αξιομνημόνευτα” κι εκφραστικά φρύδια προτείνω το μολύβι Brow Satin της Maybelline NY που στην ουσία πρόκειται για δύο προϊόντα σε ένα.

Brow Satin Maybelline NY

Brow Satin Maybelline NY

Στη μία άκρη βρίσκεται το μολύβι που δίνει το σχήμα στα φρύδια και στην άλλη άκρη το βουρτσάκι με την πούδρα όπου γεμίζει τα φρύδια χαρίζοντας τους άψογο φινίρισμα.

Brow Satin Maybelline NY

Brow Satin Maybelline NY