Αποτελεί μία από τις πιο καινοτομικές προτάσεις στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2014. Χείλη βαμμένα σε σκούρους κόκκινους/δαμασκηνί τόνους. 

Όσο κι αν λατρεύεις τα gothic red χείλη δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι πως το συγκεκριμένο makeup look έχει καταγραφεί ως απόλυτα χειμερινό και θα φαίνεσαι εκτός τόπου και χρόνου αν το λανσάρεις το καλοκαίρι.

Επειδή όμως κάθε makeup look έχει τα μυστικά του, μάθε πως μπορείς να μετατρέψεις τις δραματικές σκούρες αποχρώσεις στα χείλη σε καλοκαιρινό μακιγιάζ:

Πρώτον, δεν θα χρησιμοποιήσεις ένα κραγιόν. Έχοντας ως οδηγό την ombré τεχνική θα εφαρμόσεις το πιο σκούρο κραγιόν στην εξωτερική πλευρά των χειλιών και ένα πιο ανοιχτό στο κέντρο των χειλιών. Θα πρέπει να προσέξεις τα κραγιόν να ανήκουν στην ίδια απόχρωση αλλά να διαφέρουν στους τόνους (πιο σκούρο, πιο ανοιχτό). Αυτό το εφέ θα κάνει τα χείλη σου να δείχνουν λιγότερο δραματικά, πιο καλοκαιρινά και δροσερά.

Tip: Καλό θα είναι να αποφύγεις τις glossy υφές και να προτιμήσεις ματ κραγιόν για αυτή την τεχνική.gothic-red-summer-makeup-look

Όσον αφορά το υπόλοιπο makeup look, μία λέξη θα πρέπει να χαραχτεί στο μυαλό σου: μίνιμαλ! Που σημαίνει πως δεν θα βάψεις τα μάτια με μολύβι ή σκιά. Μπορείς να προσθέσεις γενναίες δόσεις μάσκαρα και να διαλέξεις φωτεινά και ελαφριά ρουζ για τα μήλα σου. Απέφυγε τα ματ ρουζ γιατί θα σκληρύνουν την όψη σου. Αχνά ροζ, ροδακινί τόνοι ή καθόλου ρουζ συμπληρώνουν αρμονικά αυτό το makeup look.

Για το τέλος, άφησα την αρχή: Αν θέλεις να κάνεις το συγκεκριμένο μακιγιάζ, επέλεξε μία πολύ ελαφριά βάση για το πρόσωπο: Concealer αντί για foundation ή ιδανικά μία BB κρέμα.

Εκτός από πρωτότυπο για το καλοκαίρι, το μακιγιάζ για gothic red χείλη βολεύει απίστευτα για τις διακοπές γιατί δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλή ώρα για να το διαμορφώσεις.