Όλα κι όλα, χρωστάω στην Kim Kardashian το γεγονός πως έκανε ευρέως γνωστό το contouring, κι έτσι μάθαμε με απλό τρόπο ποια σημεία είναι προτιμότερο να σκιάζουμε και ποια να φωτίζουμε στο πρόσωπο μας, ενώ η καθολικότητα της τάσης οδήγησε τις εταιρείες στη δημιουργία ειδικών προϊόντων contouring έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε 2-3 καλλυντικά ταυτόχρονα.contouring

Εφόσον το contouring είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τις φωτοσκιάσεις γιατί να έχει εφαρμογή μόνο στο μακιγιάζ; Με τη λογική πως οι πιο ανοιχτοί τόνοι στα μαλλιά μπορούν να φωτίσουν το πρόσωπο ενώ οι πιο σκούροι μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα του, το hair contouring είναι η νέα αγαπημένη τεχνική βαφής μαλλιών.

hair contouring

Chrissy Teigen

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις το hair contouring:

Όπως προαναφέρθηκε, ανάλογα με τον τρόπο που διαμορφώνεται στα μαλλιά σου (ω, ναι υπάρχουν αρκετοί) έχει στόχο να αναδείξει με τους φωτεινούς τόνους τα δυνατά σημεία του προσώπου και να δώσει καλύτερο σχήμα στα πιο “αδύναμα” (όπως οι σκληρές γωνίες του τετράγωνου προσώπου) με τους πιο σκούρους.

hair contouring

Sarah Jessica Parker

Είναι πιο διακριτικό από το ombre και πιο φωτεινό από το bronde, και συνεπώς ιδανικό για τις γυναίκες που θέλουν κάτι από τη λάμψη της ξανθιάς και κάτι από τη φυσικότητα της καστανής.

Drew Barrymore, Sarah Jessica Parker και Τατιάνα Στεφανίδου. Διάσημες σαραντάρες που λανσάρουν το hair contouring. Κάτι ξέρουν αφού πρόκειται για μία διακριτική νεανική τεχνική που κολακεύει το πρόσωπο 😉

hair contouring

Drew Barrymore

hair contouring

Sarah Jessica Parker

hair contouring

Τατιάνα Στεφανίδου

Στην ακόλουθη εικόνα μπορείς να βρεις το είδος hair contouring που ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο:hair contouring

Στρογγυλό σχήμα προσώπου: Ανοιχτοί τόνοι γύρω από το πρόσωπο (από τη ρίζα ως τα αυτιά κι από αυτί σε αυτί) για να δοθεί λάμψη στο πρόσωπο. Από τα αυτιά και κάτω ξεκινούν οι σκούροι τόνοι προκειμένου να επιμηκυνθεί το πρόσωπο.

Ορθογώνιο σχήμα προσώπου: Πιο σκούροι τόνοι στη ρίζα των μαλλιών που αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά όσο πλησιάζουν στα αυτιά κι ανοίγουν ακόμα περισσότερο από εκείνο το σημείο και μέχρι τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπο κονταίνει λίγο και λεπταίνει.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου: Εναλλαγή σκούρων κι ανοιχτών τόνων στις γωνίες του προσώπου (γύρω από τον κρόταφο και το σαγόνι). Έτσι, μαλακώνουν οι σκληρές γραμμές του προσώπου και αποκτά βάθος και δομή.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Οι ανοιχτοί τόνοι κυριαρχούν στην περιοχή γύρω από το σαγόνι, από τα αυτιά και κάτω. Με τους πιο σκούρους τόνους στο πάνω μέρος των μαλλιών και τους πιο ανοιχτούς στο κάτω, το πρόσωπο αποκτά πιο οβάλ σχήμα.

Οβάλ σχήμα προσώπου: Το σχήμα προσώπου που είναι ιδανικό για όλα τα είδη hair contouring αρκεί να χαρίζει βάθος, δομή και λάμψη στα μαλλιά.

Σαν να βλέπω, ήδη κάποιες να πηγαίνουν στον κομμωτή τους με φωτογραφίες κι αίτημα για hair contouring…