Τα τσιμπιδάκια των μαλλιών (bobby pins) έχεις συνηθίσει να τα κρύβεις κάτω από τούφες όταν έχεις διαμορφώσει ένα περίτεχνο χτένισμα.

Κράτα το χαρακτηρισμό “περίτεχνο” αλλά μην κρύβεις τα τσιμπιδάκια αφού τα ακόλουθα hair looks θα σε πείσουν να τα φανερώσεις ειδικά αν αναζητάς ένα πολύ καλλιτεχνικό και συχνά εκκεντρικό αποτέλεσμα:

Vague με τσιμπιδάκια χιαστί

Σε κυματιστά μαλλιά, κάνε πλαϊνή χωρίστρα και στερέωσε με τσιμπιδάκια τη μπροστινή φράντζα ή τούφα πίσω από το αυτί. Σταθεροποίησε τις πλαϊνές τούφες με τσιμπιδάκια που επεκτείνονται προς το πίσω μέρος δίνοντας τους σταυρωτό σχήμα. Ρετρό αισθητική με μοντέρνα πινελιά.

Emma Stone

Emma Stone

Χαμηλός κότσος με τσιμπιδάκια σε σχήμα σιρίτι

Ο εναλλακτικός τίτλος θα μπορούσε να είναι “ο εντυπωσιακός κότσος της τεμπέλας” αφού χρειάζεται περίπου μισό λεπτό για τη διαμόρφωση του: συγκέντρωσε τα μαλλιά σε έναν ατημέλητο, χαμηλό κότσο και στερέωσε τον με ένα λαστιχάκι. Πάρε μερικά ζευγάρια από bobby pins (κατά προτίμηση χρυσά ή ασημένια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα) και ξεκίνα να στερεώνεις διαγώνια στη μία πλευρά το ένα τσιμπιδάκι και στην αντίθετη πλευρά το άλλο, έτσι ώστε να τους διαμορφώσεις ένα σχέδιο που θυμίζει τη μύτη βέλους. Επανέλαβε τη διαδικασία για άλλα τρία ή τέσσερα ζεύγη και όταν τελειώσεις θα διαπιστώσεις πως τα τσιμπιδάκια θυμίζουν τα σιρίτια που φέρουν τα στρατιωτικά τζάκετ.bobby-pins-chevron

Messy κότσος με διάσπαρτα τσιμπιδάκια

Αρκετά περίτεχνο χτένισμα που είναι μάλλον προτιμότερο να στο κάνουν παρά να το δοκιμάσεις μόνη σου. Αν ωστόσο θέλεις να δοκιμάσεις, ιδού τα βήματα:

Diane Kruger

Diane Kruger

1. Ψέκασε με ένα σπρέι όγκου και διαμόρφωσης τα νωπά μαλλιά

2. Τύλιξε τις τούφες σε μια συσκευή styling για μπούκλες ή ισιωτικό καθώς θα χρειαστεί να διαμορφώσεις χαλαρό κότσο σε κυματιστά μαλλιά.

3. Άρχισε να δένεις κόμπο τις τούφες μεταξύ τους και στερέωσε τις με τσιμπιδάκια σε διάφορα σημεία μέχρι να δημιουργήσεις ένα χαλαρό κότσο που ξεκινάει από ψηλά και φτάνει μέχρι τον αυχένα.

To wet look Bob κούρεμα με τα τσιμπιδάκια στο τελείωμα

Η πιο συνηθισμένη εκδοχή του wet look είναι τα “γλειμμένα” μαλλιά προς τα πίσω. Διάνθισε το styling προσθέτοντας τσιμπιδάκια χιαστί λίγο κάτω από τα αυτιά. Το συγκεκριμένο hair look είναι ιδανικό για καρέ κούρεμα και σε ανοιχτές αποχρώσεις μαλλιών έτσι ώστε να γίνεται έντονο κοντράστ με τα μαύρα bobby pins.

Kate Mara

Kate Mara

Απαλά, ρετρό κυματισμοί στα μαλλιά και ένα χάος από τσιμπιδάκια

Το συγκεκριμένο hair look παρουσιάστηκε στο fashion show του Zac Posen. Η ιδέα είναι απλή: αντιγράφεις ένα κλασικό χτένισμα με ελαφριές μπούκλες και γύρισμα της φράντζας στην κορυφή που θυμίζει τη Lauren Bacall και τη Ginger Rogers που με τουλάχιστον 60 τσιμπιδάκια, διάσπαρτα, στο πίσω μέρος.

Zac Posen

Zac Posen

To ψεύτικο κούρεμα & το styling με τα μεγάλα τσιμπιδάκια

Ένα πολύ μοντέρνο χτένισμα είναι αυτό όπου η μισή πλευρά των μαλλιών μαζεύεται έτσι ώστε να θυμίζει καρέ. Το hair look γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το faux κούρεμα στερεώνεται με μεγάλα τσιμπιδάκια.

Emma Stone

Emma Stone

bobby-pins-faux-undercut-emma-watson-2

Τέλος, όπως παρουσιάσαμε σε πρόσφατο άρθρο με τα χτενίσματα που είναι εύκολα, γρήγορα και στιλάτα, μπορείς να διαμορφώσεις ένα αρκετά εντυπωσιακό hair look με τσιμπιδάκια σε τριγωνικό σχήμα.bobby-pins-triangle

Προμηθεύσου με πολλά τσιμπιδάκια και ξεκίνα…