Είναι πολλοί εκείνοι που συνδυάζουν την έλευση της νέας χρονιάς με την ανανέωση της εμφάνισης. 

…και ενώ ο καιρός δεν μας επιτρέπει “να βάλουμε τα μεταξωτά και να φυσάει” (τα ανοιξιάτικα εννοώ), τα μαλλιά μας μπορούν να ανανεωθούν ανά πάσα στιγμή.

Είτε βρίσκεσαι σε φάση αλλαγής του hairstyle, είτε θέλεις να ξέρεις γενικά τι παίζει, αυτός είναι ο συνοπτικός οδηγός με τα κυρίαρχα hair trends του 2015:

Babylights

Έχουμε ήδη αναφερθεί στα babylights στο That’s Life, στην τάση δηλαδή με τις απόλυτα φυσικές και διακριτικές ανταύγειες και το 2015 κυριαρχούν ως τάση.babylights-3

Τα μαλλιά “τοστιέρα”

Ω, ναι, η είδηση που τρέμει να διαδώσει κάθε beauty editor, γιατί -δυστυχώς- το ντίσκο μαλλί με τα πλισέ μαλλιά, γνωστά στην καθομιλουμένη ως μαλλιά-τοστιέρα επέστρεψε ως τάση από τα μακρινά 80’s. Τα καλά νέα είναι πως στην πρόταση που λάνσαρε η Stella McCartney στο fashion show της για την Άνοιξη του 2015, το κατσάρωμα γίνεται μόνο σε τούφες και το μαλλί συμμαζεύεται σε ένα χαμηλό ponytail.

Stella McCartney SS'15

Stella McCartney SS’15

Hair contouring

To contouring είναι γνωστό στο μακιγιάζ ως η μίξη υφών και τόνων για ένα αποτέλεσμα με σκιάσεις στο makeup look. Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στη βαφή των μαλλιών με το χρώμα στο περίγραμμα των μαλλιών να καθορίζεται βάσει του σχήματος του προσώπου και τον τόνο του δέρματος για ένα αποτέλεσμα που πλαισιώσει καλύτερα χαρακτηριστικά μας.

Jourdan Dunn

Jourdan Dunn

Bronde

Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, Bronde = Brown + Blonde και είναι η τεχνική που λατρεύει “η καστανή wannabe ξανθιά αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας”. Έχει εντυπωσιάσει ως hair trend ένα χρόνο τώρα και το 2015 συνεχίζει να κυριαρχεί.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

H μίξη ροζ-ξανθού

Το rose blonde είναι μια τάση που κατά διαστήματα έχουν λανσάρει η Sienna Miller, η Jamima Kirke και η Kate Hudson. Αποτελεί την τέλεια ιδέα για διακριτική πινελιά χρώματος στα ψυχρά ξανθά.

Tα μοτίβα στα μαλλιά

Παιχνίδι με τα σχήματα, με τις έντονες άκρες αλλά και τα χρώματα. Αυτή είναι η λογική του hair pattern που έχει τολμήσει η πρωτοποριακή, Gwen Stefani. Τάση για τις τολμηρές!

gwen-stefani-hair-pattern-hair-trend

Tα ατημέλητα pixie κουρέματα

Τα ψαλίδια που δεν σταμάτησαν να βγαίνουν από τις τσέπες των κομμωτών με τις τάσεις των κουρεμάτων Bob, Lob και Pixie δεν θα μπουν στα συρτάρια το 2015 αφού το ατημέλητο και χαλαρό pixie κούρεμα είναι τάση!

Kaley Cuoco

Kaley Cuoco

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Αυτά είναι τα hair trends που προκαλούν αίσθηση το 2015. Ποιο θα τολμήσεις;