ΟΚ, έφαγες μερικά τηγανιτά καλαμαράκια και πατατούλες παραπάνω, βούτηξες το ψωμί στη χωριάτικη, ήπιες ένα, δύο, τρία…καραφάκια ούζο, άλλα μία φορά έχουμε καλοκαίρι. Σωστά;

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να έχουν φουσκώσει λίγο τα μαγουλάκια. Επειδή θα την κάνεις που θα την κάνεις την ανανέωση στο κομμωτήριο τον Σεπτέμβρη (είναι μαθηματικά βέβαιο), ρίξε μια ματιά στα ακόλουθα κουρέματα που δείχνουν πιο λεπτό το πρόσωπο.

Υ.Γ.: Αν γεννήθηκες με στρογγυλό πρόσωπο, βάλε σελιδοδείκτη στο συγκεκριμένο άρθρο γιατί έχει διαχρονική αξία (σου μιλώ εκ πείρας ;-))

Φιλάρισμα που αγκαλιάζει το πρόσωπο

Όταν τα μαλλιά κόβονται σε επίπεδα και το φιλάρισμα ξεκινάει από το πηγούνι, τότε δίνεται η εντύπωση πως η γραμμή του πηγουνιού είναι πιο χαμηλά και έτσι επιμηκύνεται το πρόσωπο.

Eva Mendes

Eva Mendes

Ασύμμετρο καρέ

Αν το κλασσικό Bob είναι πιο κοντό στο πίσω μέρος και πιο μακρύ μπροστά τότε θα φαίνεται πιο αδύνατο το πρόσωπο. Παράλληλα, αν η χωρίστρα είναι στη μέση τότε το πρόσωπο θα φαίνεται πιο μακρύ και συμμετρικό.

Julianne Hough

Julianne Hough

Επιμελώς ατημέλητες αφέλειες

Μάλλον το κούρεμα που δεν περίμενες να βρεις στην παρούσα λίστα. Ναι, οι αφέλειες μπορούν να “γεμίσουν” το πρόσωπο όταν είναι απόλυτα γεωμετρικές, στρογγυλεμένες ή πολύ βαριές. Αν όμως είναι πιο ατημέλητες που σημαίνει πως είναι αραιά κομμένες και είναι πιο μακριές στα πλαϊνά τότε κατορθώνουν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό.

Bella Thorne

Bella Thorne

Μακριά μαλλιά με πλαϊνή χωρίστρα

Αν δεν μπορείς με τίποτα να αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά και δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα του φιλαρίσματος τότε φρόντιζε να διαμορφώνεις πλαϊνή χωρίστρα όταν χτενίζεσαι γιατί έτσι θα φαίνεται πιο λεπτό το πρόσωπο σου.

Penelope Cruz

Penelope Cruz

Κότσος ή ponytail με τούφες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο

Όποιο κι αν είναι το “updο” που προτιμάς, φρόντισε να αφήνεις μερικές τούφες να πέφτουν μπροστά οι οποίες θα καμουφλάρουν το στρογγυλό πρόσωπο.

Υπερυψωμένος κότσος

Την εξαίρεση στο προηγούμενο hairstyle αποτελεί ο πολύ ψηλός κότσος της μπαλαρίνας που χαρίζει ύψος (και έτσι επιμηκύνει το πρόσωπο) ενώ παράλληλα στρέφει την προσοχή στο πάνω μέρος.

Vanessa Hudgens

Vanessa Hudgens

Η κουπ vague 

Τα ίσια, λεία μαλλιά μικραίνουν το μέγεθος του κεφαλιού και έτσι δείχνει πιο πλατύ το πρόσωπο. Αν τηρηθεί ο κανόνας της πλαϊνής χωρίστρας και τα μαλλιά χτενιστούν σε χαλαρές μπούκλες που είναι μακριά και ταυτόχρονα κοντά στο πρόσωπο τότε το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για το στρογγυλό πρόσωπο. Με λίγα λόγια, ακριβώς ό,τι είναι η κουπ vague.

Jessica Chastain

Jessica Chastain

Οι ανταύγειες

Οι κάθετες ανταύγειες επιμηκύνουν το πρόσωπο δημιουργώντας τη σωστή φωτεινότητα. Το μυστικό είναι οι ανταύγειες να ξεκινούν πολύ κοντά στη ρίζα και να δημιουργείται αρκετό (όχι όμως έντονο) κοντράστ ανάμεσα στη βάση και τις φωτεινές τούφες.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Μακρύ Bob (Lob) με φιλάρισμα

Θα πρέπει να έχεις ήδη καταλάβει πως η απόλυτη συμμετρία είναι ο εχθρός του στρογγυλού προσώπου. Έτσι, ακόμα κι αν αποφασίσεις τα μαλλιά σου να είναι ημίμακρα, φρόντισε να τα φιλάρεις. Το μυστικό κρύβεται στα διαφορετικά επίπεδα και τη δομή των μαλλιών που δημιουργούν γωνίες στο πρόσωπο.

Demi Lovato

Demi Lovato

Δεν είναι και λίγες οι επιλογές…