Πρέπει να το έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο πως ανήκω στις γυναίκες που επιλέγουν λάδι αντί για κρέμα σώματος. Εξαίρεση στη συνήθη επιλογή μου αποτελούν τα body butter της The Body Shop.

Η στιγμή της αποκάλυψης!

Όταν ένα προϊόν σου εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί 24 ώρες, αφήνει ένα διακριτικό άρωμα και κάνει την επιδερμίδα σου «μωρουδιακά» απαλή ενώ ταυτόχρονα έχεις τη σιγουριά πως χρησιμοποιείς ένα προϊόν που παράγεται από τα πιο αγνά υλικά, σε συνθήκες Δίκαιου Εμπορίου με Κοινότητες και δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα, τότε αξίζει να αλλάξεις συνήθειες.

Το νέο body butter της The Body Shop έρχεται μαζί με άλλα προϊόντα που αποτελούν την ολοκαίνουργια κολεξιόν Honeymania. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της συλλογής, πρόκειται για μια σειρά προϊόντων για το μπάνιο και το σώμα εμπλουτισμένη με πλούσιο άγριο μέλι Αιθιοπίας.

photo via: The Body Shop Greece Facebook Page

photo via: The Body Shop Greece Facebook Page

Η The Body Shop πιστή στις αρχές που πρεσβεύει ως εταιρεία, προμηθεύεται το μέλι μέσω του Δίκαιου Εμπορίου με Κοινότητες, από το απομακρυσμένο τροπικό δάσος Sheka στην Αιθιοπία, ένα hot spot βιοποικιλότητας που προστατεύεται από την UNESCO. Το μέλι Sheka διαθέτει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα χάρη στα αρωματικά τροπικά άνθη από τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ. Το ελαφρύ λουλουδάτο άρωμά του είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο μέλι. Οι African honey bees που παράγουν το συγκεκριμένο μέλι είναι ελεύθερες να περιπλανηθούν στο τροπικό δάσος. Εκείνες επιλέγουν που θα δημιουργήσουν την κυψέλη τους και μετά τη συλλογή του μελιού μεταφέρονται σε νέο σπίτι. Η The Body Shop συνεργάζεται με τους εξαιρετικά εξειδικευμένους μελισσοκόμους του Beza Mar, οι οποίοι χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά. Οι μέθοδοι αυτές στηρίζουν τη βιώσιμη χρήση του τροπικού δάσους Sheka και η The Body Shop εξασφαλίζει την πιο αγνή και φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη, το άγριο μέλι της Αιθιοπίας.

Αφού μάθατε λίγα πράγματα για το βασικό συστατικό της κολεξιόν Honeymania, ανακαλύψτε και τα προϊόντα που την απαρτίζουν:

Lip Balm Τα λόγια είναι περιττά, απλώς μοιράστε φιλιά.

Soap: Καθαρίζει ήπια την επιδερμίδα, αφήνοντας την ενυδατωμένη. Προσέξτε το ανάγλυφο σχέδιο της μέλισσας!Honeymania Beeswax HR

Shower Gel: Δεν περιέχει σαπούνι κι έτσι δεν ξηραίνει την επιδερμίδα αλλά διαθέτει ένα υπέροχο, διακριτικό άρωμα.New BBB Honeymania Shower Gel

Body Scrub: Το πλούσιο απολεπιστικό σώματος που αφήνει την επιδερμίδα απαλή και λεία.

Eau de Toilette: Ψεκάστε το Eau de Toilette στα σημεία που χτυπά ο σφυγμός για υπέροχο άρωμα από μέλι. (αν το ψάξετε λίγο θα ανακαλύψετε πως μερικά από τα πιο αγαπημένα σας αρώματα, περιέχουν στη σύνθεση τους μέλι).BBB Honeymania EDT HR

…and last but not least, το αγαπημένο μου (σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε), Body Butter: Απλώστε το κάνοντας μασάζ και θα αφήσει την επιδερμίδα διακριτικά αρωματισμένη και αισθησιακά απαλή. Κάθε pot περιέχει μέλι από το νέκταρ χιλίων λουλουδιών!New BBB Honeymania Lid Face on HR

Το μέλι είναι το μυστικό συστατικό της Μητέρας Φύσης, αφήστε το να κάνει «θαύματα» στην επιδερμίδα σας με την εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων The Body Shop!