Δεν ξέρω αν οι αισθητικοί το κάνουν επειδή αποτελεί συχνή απαίτηση των πελατών τους ή αποτελεί το πιο εύκολο σχήμα νυχιών, αλλά το τετράγωνο δεν είναι η μοναδική επιλογή! Οι nail artists συμφωνούν με αυτή την άποψη και για το 2015 υποστηρίζουν πως το καυτό trend είναι το squoval (square +oval).

Το squoval είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει η ονομασία του: τετράγωνο σχήμα νυχιών με στρογγυλεμένες άκρες. Η κυριαρχία της τάσης καθόλου τυχαία, αφού τα τελευταία 2 χρόνια η ομορφιά και η μόδα επιστρέφουν στην απλότητα και τη φυσικότητα. ‘Μετά από τα τολμηρά σχήματα με τα μυτερά νύχια που λάνσαραν έντονα η Rihanna και η Lana Del Rey, παρατηρούμε μια επιστροφή στα “βασικά”, σε πιο φυσικό, διακριτικό μανικιούρ, τόσο ως προς το σχήμα, όσο και ως προς το χρώμα’ δήλωσε στο Byrdie η nail artist, Samira Far.

Το squoaval αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για τις γυναίκες που θέλουν τα νύχια τους όσο πιο διακριτικά γίνεται όσο και για εκείνες που θέλουν το μανικιούρ τους να είναι εντυπωσιακό και να αποτελεί δήλωση μόδας και ομορφιάς! Κρατώντας το μήκος του νυχιού κοντό, το squoval δείχνει απόλυτα φυσικό, καθαρό αλλά και περιποιημένο. Σε πιο μακριά νύχια, χάρη στις στρογγυλεμένες άκρες του, το squoval δείχνει θηλυκό αλλά λιγότερο επιθετικό!squoval

Αν το squoval συνδυαστεί με απόλυτα ουδέτερες αποχρώσεις (nude nails) όπως μπεζ και ροζ στην απόχρωση της πούδρας τότε θα λανσάρετε μία από τις πιο καυτές τάσεις της σεζόν. Επίσης, το squoval ταιριάζει πολύ και με τα παστέλ βερνίκια νυχιών που αποτελούν τη δυνατή τάση για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015.

Vivienne Tam SS'15

Vivienne Tam SS’15

Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρουν οι τάσεις, αλλά θέλετε να ανακαλύψετε ποιο είναι το σχήμα που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας βάση νυχιών, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ εδώ.