Μερικές φορές δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν θα ακούσω ξανά την φωνή της Amy Winehouse η οποία έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών. Η Winehouse παρά την σύντομη παρουσία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη όλων και για το εκκεντρικό στυλ της κυρίως λόγω του μακιγιάζ της.

Η Amy Winehouse είχε ένα ρετρό, δραματικό λουκ γι’ αυτό και είχε αδυναμία στο έντονο cat eye το οποίο συνδύαζε με φανταχτερά χρώματα στα κραγιόν, κυρίως σε κόκκινη απόχρωση. Παράλληλα κρατούσε “χαμηλούς τόνους” μόνο στο ρουζ, επιλέγοντας απαλή ροζ απόχρωση έτσι ώστε τα μάγουλα να μην τραβούν την προσοχή από τα μάτια, το στοιχείο που ήθελε να τονίζεται περισσότερο.

Αν το make-up look της Amy Winehouse σας εμπνέει ακόμα, μπορείτε να βρείτε παρακάτω μερικά βασικά βήματα προκειμένου να το αντιγράψετε αλλά να θυμάστε πως ούτε χρειάζεται να είναι τόσο δραματικό, εκτός αν έχετε live εμφάνιση το βράδυ, και φυσικά δεν είναι το πιο κατάλληλο μακιγιάζ για το γραφείο. Η coiffe σφιγγοφωλιά επίσης είναι προαιρετική.

Φρύδια

Η Amy Winehouse είχε έντονα, τοξωτά φρύδια οπότε καλό είναι να ενισχύσετε την δραματικότητα των φρυδιών αν τα γεμίσετε με ένα μολύβι.

Μάτια

Πάρτε τα “όπλα” σας στα χέρια, δηλαδή το eyeliner, μαύρο μολύβι και μάσκαρα σε μαύρο χρώμα. Για να δημιουργήσετε έντονο cat eye εφέ ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του βλεφάρου και τραβήξτε προς τα έξω και πάνω δημιουργώντας στην πορεία μια παχιά γραμμή. Η γραμμή πρέπει να είναι τόσο παχιά έτσι ώστε όταν το μάτι σας είναι ανοιχτό να μη διακρίνεται βλέφαρο αλλά μια μαύρη γραμμή. Για να σηκώσετε ψηλά την εξωτερική γραμμή του eye liner βάλτε σημάδι τραβώντας νοητά μια γραμμή από την γωνία των κάτω βλεφαρίδων προς τα πάνω μέχρι εκεί που συναντάτε την προέκταση του πάνω βλεφάρου και σε εκείνο το σημείο ζωγραφίστε μια κουκίδα με ένα μαύρο μολύβι. Τραβήξτε την γραμμή του eyeliner μέχρι την κουκίδα και γεμίστε την γωνία ανάμεσα στο πάνω και το κάτω βλέφαρο.

Γεμίστε το κάτω βλέφαρο με μαύρο μολύβι και περάστε τρεις στρώσεις μάσκαρα τις πάνω και κάτω βλεφαρίδες καθώς επιθυμείτε έντονο αποτέλεσμα.

Χείλη

Αν αγαπάτε το κόκκινο χρώμα, διαλέξτε έναν τόνο που να σας κολακεύει. Θυμηθείτε πως η Amy Winehouse ήταν σταράτη οπότε αν είστε ανοιχτόχρωμη ή έχετε σκούρα επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς τόνους από εκείνους που προτιμούσε η αξέχαστη ερμηνεύτρια.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως η αντιγραφή το λουκ θεωρείται εξίσου επιτυχημένη αν διαλέξετε κραγιόν σε ροζ χρώμα ή μπεζ χρώμα αρκεί να είναι gloss κι όχι ματ.

Ρουζ

Το μόνο στοιχείο που δεν τονίζεται στο συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι τα μάγουλα. Γι’ αυτό διαλέξτε μια απαλή ροζ απόχρωση την οποία θα περάσετε απαλά πάνω στα μήλα σας.

Amy μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά το λουκ σου συνεχίζει να εμπνέει! Όσο για την φωνή, τα λόγια είναι περιττά…