Σταμάτα να τους πιστεύεις για ένα πεντακάθαρο πρόσωπο…

Η ακμή είναι το νούμερο ένα δερματικό πρόβλημα στον κόσμο. Σίγουρα κάποια στιγμή θα αντιμετώπισες και εσύ, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο φοβερά, όσο τα κάνουν οι μύθοι που πιστεύεις για το θέμα…

Και ποιοι είναι αυτοί;

#1 Η ακμή είναι πρόβλημα της εφηβείας

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως η ακμή αποτελεί πρόβλημα της εφηβείας καθώς σύμφωνα με έρευνες άτομα από 20 έως 40 χρονών έχουν 55% πιθανότητες να παρουσιάσουν ακμή.

#2 Πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου διαρκώς

Δυστυχώς ούτε αυτό ισχύει. Η καθαριότητα και η ακμή δεν έχουν καμία σχέση. Οι αιτίες που προκαλούν την ακμή είναι ποικίλες, όπως το στρες, οι ορμόνες αλλά και τα… γονίδια!

#3 Ο ήλιος καθαρίζει τα σπυράκια

Ούτε και εδώ έχει αποδειχτεί κάτι. Μειώνει μάλιστα το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, κάτι το οποίο δεν είναι καλό μιας και αυξάνεται η πιθανότητα για καρκ΄νο του δέρματος. Ο ήλιος ωστόσο βοηθά στην καταπολέμηση της ψωρίασης.

#4 Τα φαγητά με λίπος αυξάνουν την ακμή

Υπάρχει μια γενική αλήθεια σε αυτό το κομμάτι, η οποία και αυτή δεν έχει αποδειχτεί. Οι δερματολόγοι συστήνουν την μείωση τους σε περίοδο έντονης ακμής αλλά τα λιπαρά δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην αύξηση της φλεγμονής.

#5 Τα μαύρα στίγματα είναι… βρωμιά που έχει μείνει στους πόρους

Προφανώς και δεν είναι ισχύει. Τα μαύρα στίγματα είναι πόροι που είναι κλειστοί. Η αφαίρεσή τους γίνεται με έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου από δερματολόγο ή αισθητικό.