Η 18χρονη Alexis Wineman, που έχει αναδειχθεί Μις Μοντάνα 2012, θα είναι η πρώτη αυτιστική κοπέλα, που θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Αμερική 2013 στον τελικό του διαγωνισμού που θα γίνει αύριο στο Λας Βέγκας, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.
Η κοπέλα που θα είναι ανάμεσα στις 53 διαγωνιζόμενες, διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν 11 ετών και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της υγείας της, έκανε δύο χρόνια ειδικής θεραπείας. Ωστόσο πριν καλά καλά καταλάβει την κατάστασή της αντιμετώπισε την “τρομοκρατία” των άλλων συμμαθητών της, αλλά και ορισμένους ανυπόμονους (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο…) δασκάλους, με έναν μάλιστα να της λέει πως “δεν πληρώνομαι αρκετά για να αντιμετωπίζω αυτού του είδους την συμπεριφορά” (!)
Όπως επίσης δήλωσε, όταν μεγάλωνε δεν την ενδιέφεραν ιδιαίτερα αυτοί οι διαγωνισμοί και πίστευε πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ. Όμως μέχρι να αποφοιτήσει, είχε διαπιστώσει πως είχε κάνει πάρα πολλά πράγματα που αρχικά δεν πίστευε πως θα ήταν ικανή να πραγματοποιήσει…
Μετά την απρόσμενη νίκη της στο διαγωνισμό της Μις Μοντάνα πραγματοποίησε μια σειρά από περιοδείες στην Πολιτεία της καταγωγής της, κατά τη διάρκεια των οποίων έδινε διαλέξεις για τον αυτισμό.