«Μηηηηη…μη το πιεις μέχρι τέλος τον ελληνικό καφέ, θέλω το κατακάθι του» είπε η φίλη μου το Σάββατο το μεσημέρι.Φυσικά και δεν το ήθελε για να μου πει το μέλλον μου και αν θα διαβώ μεγάλη πόρτα ή αν βλέπει στεφάνι. Το ήθελε για ενίσχυση ομορφιάς. Και τι εννοείς ενίσχυση ομορφιάς γλυκιά μου; Μα καλά δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα με τον καφέ; Σίγουρα εγώ δεν το ήξερα έμαθα όμως.

Για το πρόσωπο

Μπορείς να αναμείξεις το κατακάθι του ελληνικού καφέ, με μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο σου προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια και μετά από δέκα λεπτά μπορείς να το αφαιρέσεις με λίγο χλιαρό νερό. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο το δέρμα σου θα λάμψει και θα είναι μοναδικά απαλό.

Για τη κυτταρίτιδα

Φυσικά και δεν μείναμε μόνο στο πρόσωπο εκείνη τη μέρα αλλά φρόντισε να μου μάθει και άλλες χρήσεις του ελληνικού καφέ. Θαύματα λοιπόν κάνει και στα σημεία που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την κυτταρίτιδα.Για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα χρειαστείς μόνο 1 καφέ αλλά 3 καθώς θέλεις περίπου μισό φλιτζάνι κατακάθι του καφέ το οποίο και θα αναμείξεις με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και έπειτα θα το απλώσεις στη περιοχή με τη κυτταρίτιδα. Τέλος θα κλείσεις τη συγκεκριμένη περιοχή με λίγη μεμβράνη που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα και θα το αφήσεις για 45 λεπτά να δράσει. Για να δεις ορατά αποτελέσματα θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Για τα μαλλιά

Το κατακάθι του καφέ κάνει θαύματα και στα μαλλιά χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς θα το απλώσεις κατά μήκος των μαλλιών και θα τα δέσεις σε έναν κότσο για 15 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια θα τα ξεπλύνεις καλά με νερό και θα προσθέσεις ένα φλιτζάνι μηλόξυδο σε λίγο νερό για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του καφέ. Τώρα μπορείς να τα λούσεις κανονικά.