Μια εργασία που οι περισσότερες παραμελούμε αλλά είναι άκρως απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας μας είναι ο καθαρισμός των πινέλων και σφουγγαριών που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ. Τα πινέλα κουβαλούν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στο δέρμα μας αν δεν καθαρίζονται τακτικά και σωστά.

Ένας τρόπος να εξασφαλίσουμε πως τα πινέλα και τα σφουγγάρια με τα οποία απλώνουμε το make-up είναι πάντοτε καθαρά είναι να τα καθαρίζουμε καθημερινά μετά τη χρήση τους με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για την απολύμανση των χεριών μας. Μπορεί ο καθαρισμός αυτός να προσθέτει λίγα λεπτά παραπάνω στη καθημερινή μας ρουτίνα αλλά είναι σημαντικός.

Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε σε βάθος τα πινέλα μας, χρειαζόμαστε μόνο δύο υλικά: αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι πιάτων κι ελαιόλαδο. Το σαπούνι θα απολυμάνει τα πινέλα ενώ το ελαιόλαδο θα τα ενυδατώσει.

Η σωστή αναλογία για το μίγμα είναι 2 κ.σ. υγρό σαπούνι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το πινέλο με την άκρη μέσα στο μίγμα και μετά απλώνουμε απαλά την ποσότητα σε όλη την επιφάνεια με τα δάχτυλα μας. Όταν σιγουρευτούμε πως το πινέλο ή το σφουγγάρι έχει αποβάλλει όλη την ποσότητα σκιάς ή make-up, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά πάνω σε μια πετσέτα ή σε πολύ απορροφητικό χαρτί. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα εργαλεία μακιγιάζ που επιθυμούμε να καθαρίσουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

Τώρα, μπορούμε να βαφτούμε άφοβα!