Εδώ και περίπου 12 χρόνια, η L’Oréal Professionnel παγκοσμίως  έχει εγκαινιάσει το πρόγραμμα Kοινωνικής Eυαισθησίας «Hairdressers Against AIDS»(“Kομμωτές Eνάντια στο AIDS”) σε συνεργασία με την Unesco. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό την ενημέρωση και τη διαπαιδαγώγηση του κοινού ως προς τη μάστιγα του ιού καθώς η γνώση που όλοι έχουμε γύρω από το θέμα είναι συνήθως ελλιπής.

Οι κομμωτές-συνεργάτες της L’Oréal Professionnel ανά τον ανά τον κόσμο γίνονται το δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης: Εκπαιδεύονται με ειδικό ενημερωτικό kit από το τμήμα Εκπαίδευσης της L’Oréal Professionnel για να μεταφέρουν το πολύ σημαντικό μήνυμα πως το AIDS που σκοτώνει κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια ανθρώπους, προλαμβάνεται με τη σωστή γνώση.

Ο ρόλος των κομμωτών στη μεταφορά αυτού του μηνύματος είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς οι πελάτες-καταναλωτές εμπιστεύονται απόλυτα τον κομμωτή τους, του ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται μαζί του κάποια μυστικά τους.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η L’Oréal Professionnel έχει ήδη εκπαιδεύσει 400.000 κομμωτές σε 35 χώρες.

Στη χώρα μας εγκαινιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία την 1η Δεκεμβρίου 2013, «Παγκόσμια Ημέρα του Αids» λανσάροντας καμπάνια στο Facebook page της L’Oréal Professionnel και στο διαδίκτυο με το μήνυμα:«AIDS. Αλήθειες και ψέματα. Ενημερώσου!».

Στόχος είναι η ενημέρωση των κομμωτών και η επαγρύπνηση του Ελληνικού κοινού και κυρίως  των νεαρών ηλικιακών ομάδων για την σωστή πρόληψη από την τόσο τρομερή αυτή ασθένεια.