Την αγάπη μας για τα messy top knots (ατημέλητους ψηλούς κότσους) την έχουμε δηλώσει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ένα νέο tutorial ενισχύει την αγάπη μας για το συγκεκριμένο χτένισμα καθώς είναι πανέμορφο, πανεύκολο και διαμορφώνεται με το πιο απρόσμενο εργαλείο: μια κάλτσα!

Τα λόγια είναι περιττά, δείτε βήμα προς βήμα πως θα δημιουργήσετε ένα χτένισμα που είναι πιθανό να γίνει σήμα κατατεθέν σας το φετινό καλοκαίρι:

Πάρτε μια κάλτσα (ιδανικό είναι να επιλέξετε μια κάλτσα σε παρόμοια απόχρωση με εκείνη των μαλλιών σας) και κόψτε την άκρη της.

Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό ponytail και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι.sock-bun-1

Τοποθετήστε την κάλτσα στη βάση της αλογοουράς, τυλίξτε τη γύρω από αυτή και τραβήξτε την κοτσίδα έξω.sock-bun-2

Ξεκινώντας από την άκρη της κοτσίδας, αρχίστε να “κουκουλώνετε” και να την περιστρέφετε γύρω από την κάλτσα. Τραβήξτε την κάλτσα προς τα πάνω. Προσπαθήστε να καλύψετε συμμετρικά τη βάση με τις τούφες των μαλλιών αλλά μην απογοητευθείτε αν δεν πετύχετε την τέλεια αναλογία.sock-bun-3

Αρχίστε να ξεδιπλώνετε την κάλτσα προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στη βάση του ponytail. Καθώς κυλάτε την κάλτσα προς τα κάτω, χώστε τούφες που έχουν ξεφύγει κάτω από το ρολό της κάλτσας. Μόλις φτάσετε στη βάση, γεμίστε τα κενά απλώνοντας τα μαλλιά γύρω γύρω.sock-bun-4

Στερεώστε, “ασφαλίστε” και διορθώστε τον κότσο με μερικά τσιμπιδάκια.sock-bun-5

Voilà, ο ατημέλητος αλλά και στιλάτος κότσος σας είναι έτοιμος!sock-bun-6