Δεν μπορείς να θυμηθείς που έχεις καταχωνιάσει το σεσουάρ σου; Ή προτιμάς να πατήσεις την “αναβολή” στο ξυπνητήρι παρά να σηκωθείς νωρίτερα την κόμμωση σου για να μη φτάσεις για ακόμη μία φορά στο γραφείο με bedhair look; Ή τέλος πάντων, ποτέ δεν το είχες με το hair styling και σίγουρα δεν έχεις χρήματα και χρόνο για να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο.

Όποια περιγραφή από τις παραπάνω κι αν σου ταιριάζει, τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν κάποια κουρέματα που επιτρέπουν στα μαλλιά σου να είναι τέλεια όταν στεγνώνουν φυσικά αλλά και που μπορείς να επιμεληθείς δίχως δυσκολία.

Ίσια μαλλιά

Οι γυναίκες με ίσια μαλλιά παραπονιούνται για έλλειψη όγκου κι έτσι καταφεύγουν στη λύση του σεσουάρ. Το μυστικό όμως είναι το εξής: όσα λιγότερα layers, τόσο πιο πολύ όγκο θα έχει το χτένισμα. Κουρέματα με γεωμετρικές γραμμές όπως το κλασικό Bob είναι ιδανικά για κόμμωση με όγκο δίχως να ξοδεύονται πολλά λεπτά στο styling.

κούρεμα ίσια μαλλιά

Anna Faris

Αν πάλι μια γυναίκα με ίσια μαλλιά θέλει να τα διατηρήσει σε μακρύ μήκος, θα πρέπει να ζητήσει από τον κομμωτή της να περιορίσει τα layers στην πλαισίωση του προσώπου.

κούρεμα ίσια μαλλιά

Mila Kunis

Σπαστά μαλλιά

Τα σπαστά μαλλιά απαιτούν το λιγότερο styling σε σχέση με τα ίσια και τα σγουρά μαλλιά. Λίγος αφρός και σεσουάρ ή ο θερμός αέρας του καλοκαιριού αρκούν για να διαμορφώσουν άψογη κόμμωση αρκεί το κούρεμα να έχει layers που ξεκινούν από τα χείλη και κάτω. Αυτό είναι το μυστικό για την τέλεια δομή κι μίνιμουμ styling στα σπαστά μαλλιά.

κούρεμα σπαστά μαλλιά

Jennifer Aniston

κούρεμα σπαστά μαλλιά

Suki Waterhouse

Σγουρά μαλλιά

Tα σγουρά μαλλιά σίγουρα χρειάζονται layers για να είναι καλοχτενισμένα καθώς ειδικά το styling με ισιωτικό απαιτεί χρόνο και επιμονή. Το μυστικό είναι τα layers να διατηρούν μάκρος και να κόβονται έντονα με ψαλίδι αντί με ξυράφι.

κούρεμα σγουρά μαλλιά

FKA Twigs

κούρεμα σγουρά μαλλιά

Lorde