Η Λαμπρινή Χαντζιάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στη Σχολή Βελουδάκη κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στο δημιουργικό τμήμα μεγάλων εταιριών του γυναικείου ενδύματος και υποδήματος.

H Λαμπρινή Χαντζιάρα

H Λαμπρινή Χαντζιάρα

Από μικρή της άρεσε να παρακολουθεί τη γιαγιά και τη μαμά της να πλέκουν και να κεντούν με παραδοσιακές τεχνικές κάτι που σίγουρα επηρέασε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Παρόλη την αγάπη της για τον κόσμο του γυναικείου αξεσουάρ και το απίστευτο ταλέντο της, η Λαμπρινή αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της σειρά κοσμημάτων (μετά από παρότρυνση του συζύγου της) μόλις το 2010, κι έκτοτε ξεκίνησε το δικό της συναρπαστικό, δημιουργικό ταξίδι.

Η Κέρκυρα της μουσικής, της ποίησης, της λογοτεχνίας, της μοναδικής αρχιτεκτονικής πάντα παρούσα, στο μυαλό και στην καρδιά της, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες της.

Η Λαμπρινή έχει βαθιά γνώση των υφασμάτων λόγω σπουδών κι επαγγελματικής πορείας. Αγαπά τα νήματα από την πιο λεπτή κλωστή ως το πιο χοντρό μαλλί για πλέξιμο. Το πλέξιμο γιατί της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς. Της αρέσει να παντρεύει το νήμα με μοντέρνα υλικά και ημιπολύτιμους λίθους δίνοντας έτσι στα κοσμήματα της ξεχωριστή λάμψη και ένα άγγιγμα vintage. Τα κοσμήματα της κουβαλούν εμπειρίες από τα ταξίδια της σε Νέα Υόρκη, Ευρώπη, Κίνα και Ινδία.lamprini-handmade

Η Λαμπρινή δεν επαναπαύεται, πάντοτε οραματίζεται το αξεσουάρ που δεν έχει δημιουργήσει ακόμα. Όπως κάποιοι σχεδιαστές μόδας έχουν τη μοναδική ικανότητα να χρησιμοποιούν την τεχνική μουλάζ, δηλαδή χτίζουν το ένδυμα πάνω στην κούκλα, έτσι και η Λαμπρινή δεν χρησιμοποιεί χαρτί και μολύβι για να σχεδιάσει τη δημιουργία της. Συνήθως όλα ξεκινάνε από μια βόλτα στα μαγαζιά και την αγορά υλικών που την εντυπωσιάζουν χωρίς να ξέρει εκ των προτέρων πως θα τα χρησιμοποιήσει και η δημιουργία ξεκινά, δίχως τελικό σταθμό.

Για την Λαμπρινή Χαντζιάρα κάθε στάδιο της δημιουργίας, από την πρώτη βελονιά ως το τελικό αποτέλεσμα, είναι ένα ταξίδι που απολαμβάνει κάθε του στιγμή, ακόμα κι αν «ταξιδεύει», δηλαδή εργάζεται ώρες ατελείωτες. Δεν την απασχολεί η κούραση γιατί η ανταμοιβή είναι μεγάλη όταν επικοινωνούν μαζί της γυναίκες που φορούν τις δημιουργίες της για να της εκφράσουν την ικανοποίηση τους.

Η Λαμπρινή επί το έργον

Η Λαμπρινή επί το έργον

Τα κοσμήματα είναι μοναδικά και απευθύνονται σε μοναδικές γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν και που ξέρουν πως το παιχνίδι του στυλ είναι βαρετό αν δεν συμμετέχουν τα αξεσουάρ.

Έχει πει για τις δημιουργίες της πως είναι ένα «Άγγιγμα της δικής μου καρδιάς προς τη μοναδικότητα της γυναίκας που φορά τα κοσμήματά της».

 

Προσωπικά, λατρεύω τα κοσμήματα της Λαμπρινής Χαντζιάρα γιατί είναι πρωτότυπα και κομψά. Ως γυναίκα που δεν φορά έντονα και φωτεινά χρώματα, μου αρέσει η ιδέα να δώσω μια πινελιά χρώματος στο σύνολο μου μόνο μέσα από τα αξεσουάρ μου. Τα κοσμήματά της σου μένουν οπωσδήποτε στη μνήμη. Το στυλ των κοσμημάτων της Λαμπρινής είναι τόσο μοναδικό που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωρίσεις αμέσως μια δημιουργία της μόλις τη δεις σε κάποια βιτρίνα ή φορεμένη. Όπως το νήμα ενώνεται με τους λίθους και τις αλυσίδες έτσι κάθε γυναίκα δένεται με το δικό της προσωπικό στυλ!

Μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες της Λαμπρινής Χαντζιάρα στο eshophttp://www.boticca.com/lamprini/ , στα eshops http://www.allgreek.eu και http://www.themuse.ch , σε boutiques του εξωτερικού αλλά και επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα (The MShop στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο κατάστημα Pianegonda στην Κέρκυρα, στο κατάστημα Melivia στην Μύκονο και στην gallery Krateras στην Οία της Σαντορίνης).

Facebook page : Lamprini – One of a Kind Handmade Jewelry