Και το πήρες το έλαιο μαλλιών και περιμένεις τα μαλλιά σου να είναι τόσο λαμπερά όσο της κοπέλας που διαφημίζει το προϊόν. Έλα όμως που μετά την εφαρμογή του προϊόντος, τα δικά σου μαλλιά φαίνονται άχυρα σε μερικά σημεία και λαδωμένα σε άλλα. Ή ψεκάζεις με λακ τις τούφες και το επόμενο που θέλεις να κάνεις είναι να λουστείς γιατί νιώθεις τα μαλλιά σου βαριά και λιπαρά. Έτσι όμως δεν θα μπορέσεις να ακολουθήσεις τη συμβουλή των hair stylists για λούσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα προκειμένου το μαλλί να μη χάνει πολύτιμα έλαια και ξεθωριάζει το τεχνητό χρώμα του.

Η πρώτη σου σκέψη είναι πως δεν πήρες καλό προϊόν ή πως δεν ήταν το σωστό για τον τύπο των μαλλιών σου. Παρόλο που κι αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό, μάλλον χρησιμοποιείς λάθος τα προϊόντα hair styling. Αν αλλάξεις τον τρόπο εφαρμογής τους, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα αποκτήσεις τα οφέλη των ιδιοτήτων τους ενώ θα μπορείς και να κατανοήσεις αν τελικά έχεις το κατάλληλο προϊόν για τα δικά σου μαλλιά.

Λακ

Οι περισσότερες γυναίκες ψεκάζουν τη λακ πολύ κοντά στο κεφάλι. Οι hair stylists επιμένουν πως η σωστή απόσταση είναι 20-25 εκατοστά. Ο λόγος που η εφαρμογή της λακ χρειάζεται να γίνει από τόσο μεγάλη απόσταση είναι επειδή στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό προϊόν που πρέπει να στεγνώνει πριν φτάσει στα μαλλιά. Η εφαρμογή σε κοντινή απόσταση από τις ρίζες των μαλλιών εξασφαλίζει ανισομερή κατανομή, που με τη σειρά της επιφέρει λιπαρότητα και φαγούρα σε κάποια σημεία και ξηρότητα σε άλλα. Πάρε λοιπόν το χάρακα και υπολόγισε την ιδανική απόσταση από την κορυφή του κεφαλιού.

σωστή εφαρμογή hair styling προϊόντων

Schwarzkopf Osis + Elastic Fix – Λακ για ελαστικό κράτημα

Έλαιο μαλλιών

Αν θέλεις να εξασφαλίσεις θρέψη και λάμψη σε όλες τις τούφες των μαλλιών μπορείς να κάνεις δύο πράγματα με το έλαιο: Αν είναι σε μορφή σπρέι, ψέκασε μια βούρτσα και χτένισε τα μαλλιά σου. Αν το προϊόν είναι σε συσκευασία με αντλία, άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλα σου και τρίψε τις παλάμες μεταξύ τους πριν απλώσεις το προϊόν στα μαλλιά σου. Και με τους δύο τρόπους εξασφαλίζεις ίση κατανομή του προϊόντος κι όχι, έλαιο που μένει στην κορυφή και δε φτάνει ποτέ στις άκρες.

σωστή εφαρμογή hair styling προϊόντων

Schwarzkopf Gliss Million Gloss-oil: Πριν από το λούσιμο για έξτρα περιποίηση, και μετά για κλείδωμα λάμψης

Μια μικρή αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής, μια τεράστια αλλαγή για τα μαλλιά σου!